Astro Lancar Satelit TV Pertama Di Malaysia

Astro baru2 ini melancarkan satelit tv secara percuma yang pertama di Malaysia. Satelit TV percuma ini diberi nama NJOI. Astro melancarkan satelit tv percuma ini sebagai pembelajaran sepanjang hayat untuk rakyat Malaysia. Fasa pertama bagi pelancaran satelit tv percuma adalah dengan memberi dekoder dan piring  kepada peserta program eKassih. Selepas… Read more

Baby Kiut..!!

mak aii..sedapnye melepas merata-rata..! sape tak puji aku hensem, aku BAKAR rumah dia..!! hahahaha..!! bercanda di pasiran pantai..sambil mengurat awek..rock bro.. sewa rumah..cukai..bil api..bil telefon..loan kereta..bini bini..anak-anak..mati.. hhuuuuhhhh..baik takyah jadi dewasa..maintain baby selamanya.. hmmm kau nampak penumbuk nie..?? yang,,kan abg dh cakap jgn call malam nie..malam nie kan giliran kakak… Read more

Perlawanan Kelayakan Olimpik Malaysia Lawan Bahrain

Seperti yang kita tahu, Malaysia telah kepada Syria dalam perlawanan kedua peringkat kumpulan. Sebelum ni pun kita kalah kepada Jepun. Kedua-dua perlawanan kita kalah dengan keputusan 0 – 2. Untuk perlawanan seterusnya adalah dengan pasukan Bahrain. Bahrain juga sama seperti kita iaitu tewas kedua-dua perlawanan. So, kita masih ada peluang… Read more

Keuntungan Simpanan Tetap Bank

Tak ramai rakyat Malaysia yang tahu tentang simpanan tetap di bank sebenarnya. Simpanan tetap merupakan satu jenis akaun simpanan yang lebih kepada pelaburan. Keuntungan akan dibahagikan antara bank dan penyimpan. Saya lebih suka sistem islam yang mana ianya berkonsepkan perkongsian keuntungan dengan nisbah tertentu. Tetapi yang pentingnya, akaun simpanan tetap… Read more

Laman Web OhBelog.com Kena Suspend Ke?

Blog esempoi ni ada letak widget apesal.com dan ohbelog.com. Tapi baru je aku perasan yang widget ohbelog.com dah tak ada. Bila aku check laman web ohbelog.com ini yang keluar: Mungkin ohbelog.com ada sedikit masalah dengan pihak hosting nya kot. Itu yang akaun kena suspend. Harap ohbelog.com dapat online seperti sedia… Read more

Adverlets Scam Ke?

Rasanya dah banyak kes adverlets tak bayar blogger sejak kebelakangan ni. Ramai yang tak dapat bayaran mereka. Contohnya cam aku pun tak dapat. Sebelum ni aku dah request cashout dua kali. Yang pertama tu dah lama dah. Kalau tak silap dalam bulan 5 tahun ni. Patutnya duit dah dapat dah…. Read more

Punca Pendapatan Dari Blog

Blog ni sebenarnya boleh memberikan kita peluang untuk mendapatkan pendapatan atau duit. Banyak cara yang kita boleh gunakan dalam menghasilkan duit ini. Saya kategorikan punca pendapatan tersebut kepada tiga iaitu melalui iklan banner persendirian, syarikat pengiklanan berbayar dan melalui review artikel. Iklan Banner Persendirian – contoh iklan banner persendirian adalah… Read more

Keputusan Final Maharaja Lawak – Sepah Juara

Keputusan akhir menyaksikan Sepah muncul sebagai pemenang tempat pertama. Jozan tempat kedua. Nabil ketiga dan Jambu no 4. Kesemua peserta mendapat hadiah di mana Sepah mendapat RM350,000. Jozan RM250,000. Manakala Nabil dapat RM150,000 dan Jambu RM50,000. Sepah memang patut menang kerana malam ni kumpulan diorang memang lawak giler dalam kedua2… Read more

Ulang Tahun Ke 3 Blog Ridzuanrichie.com – Hadiah Lumayan Untuk Anda

Sempena dengan ulang tahun ke 3 blog ridzuanrichie.com, pemilik blog tersebut yang dikenali dengan nama ridzuan richie membuat satu pertandingan yang menawarkan hadiah yang agak lumayan untuk dimenangi. Pertandingan tersebut adalah seperti dinyatakan di sini: http://www.ridzuanrichie.com/pertandingan-sempena-ulangtahun-ke-3-ridzuanrichie-com/ Bagi pihak saya, saya ingin mengucapkan tahniah kepada Ridzuan Richie atas kejayaannya dalam bidang… Read more