Malaysia Lawan Chelsea

Ahad ni perlawanan antara Malaysia dan Chelsea akan diadakan di stadium shah alam. Last sekali chelsea lawan malaysia adalah 2 tahun lepas di mana keputusannya adalah chelsea menang 1 – 0. Masa tu memang ingat dah seri dah tapi akhirnya bolos gak, tu pun pada akhir perlawanan. Cuma masa tu… Read more

Pilihanraya Umum Ke 13

Pasti anda semua dah tahu sekarang adalah musim kempen pilihanraya untuk PRU 13. Penamaan calon telah diadakan pada hari ni, dan telah selesai dengan baik tanpa ada apa2 masalah. Semoga pilihanraya kali ni berjalan dengan lancar dan tanpa ada gangguan. Kepada parti yang bertanding, berkempen lah dengan cara baik dan… Read more

Cengkam Kuku

Kebiasaannya,pemakaian inai sinonim dengan pasangan pengantin.Tapi,inai memang banyak khasiatnya dari sudut perubatan tradisional.Antaranya ialah merawat sakit kuku atau cengkam kuku.Ataupun ada juga yang sebut cagu.Cuba anda ikuti langkah berikut jika ingin merawat cengkam kuku, 1.Ambil beberapa helai daun inai dan masukkan dalam lesung batu. 2.Masukkan juga sedikit kunyit dan kapur… Read more

Azhar Sulaiman Mengaku Murtad Di Facebook

Apa la Azhar Sulaiman ‘main-main’ Mengaku Murtad Di Facebook. Apa dia ingat macam berlakon? Bab-bab akidah mana boleh buat main atau buat lawak. Perbuatan ini memang bodoh punya perangai. Walaupun kita saja lawak -lawak cakap dah murtad, dah dikira murtad dah sebab bab akidah ini termasuk perkara yang tidak boleh… Read more

Ketua Pemuda Umno Perlis letak jawatan

Dilaporkan Ketua Pemuda Umno Perlis, Mohsin Yusoff  mengambil keputusan untuk meletakkan semua jawatannya dalam UMNO. Difahamkam dalam masa terdekat ini dia akan menghantar surat peletakkan jawatannya kepada Presiden Umno, Datuk Seri Najib Tun Razak. “Saya sudah penat dengan jawatan Ketua Pemuda Umno Perlis. Dah cukup tiga tahun saya memegangnya, dah… Read more

Masalah Ketumbit-Adakah Sebab Mengintai??

Orang-orang tua dahulu sering berkata,”jangan mengintai orang lain,nanti tumbuh ketumbit tu kat mata.” Betul atau tidak perkara ini??? Ketumbit atau nama lainnya [email protected] selalunya tumbuh dan naik di kawasan sekitar mata.Ia bercirikan kesakitan,eritema(kemerahan kulit yang disebabkan oleh dilatasi kapilari darah),dan berada setempat(tidak merebak). Hardeolum luar ialah jangkitan atau infeksi setempat… Read more

Tempahan Proton PREVE Dah Cecah 2,800

Seperti diketahui, Proton Preve telah dilancarkan secara rasmi pada 16 april 2012. Sejak itu, promosi berterus dijalankan dan bakal pembeli boleh melihat kereta Preve di showroon berdekatan. Selain itu, kereta ini boleh ditest drive dan merasa sendiri enjin CFE turbo sepertimana yang ada pada Exora Bold CFE. Kuasa turbo ni… Read more

Meminta Maaf dan Memaafkan..

Meminta maaf dan memaafkan..apa definisi sebenar di sebalik kata-kata MAAF yang 1 ini? Apabila korang dah buat orang lain bengang, korang mestilah meminta maaf kat diorang. Dan kalau orang lain pulak yang membuat salah kepada korang, maafkanlah juga kesalahan diorang. Perkataan ini sering diucapkan ketika kita berada dalam keadaan serba… Read more

Akibat Kegawatan Ekonomi Dunia~Superhero Wat Part Tym..

Hhohohohhhh…korang mesti tengok semua nih..akibat kegawatan ekonomi dunia, superhero-superheroes seluruh dunia nekad nak wat part-tym job bagi menyara diri mereka sendiri dan kekasih-kekasih mereka..dunia skg keja menyelamat dah tak diperlukan dah dengan kehadiran polis, cid, fbi, bomba, pasukan penyelamat gerakan am, askar-askar dan macam-macam lagi lah.. :panic:      … Read more

Lelaki Kacak

Apa yang korang rasa apabila mendengar perkataan lelaki kacak? Tentu anda akan terpikir tentang lelaki yang kacak bukan. Sebagai contoh seperti Aaron Aziz ke, takpun David Beckham ke dan ramai lagi. Tetapi macam mana pula mereka yang tak kacak, adakah mereka boleh jadi lelaki kacak? Sememangnya boleh sepatutnya, sebab lelaki… Read more