Wallpaper Motivasi inTrend

Hmm..surf punya surf terjumpa la pulak satu imej yang berbentuk gambar dan mempunyai kata-kata motivasi di dalamnya..hari ni kitorang nak bagi semangat ckit kat diorang yang dah hilang semangat pada kehidupan di dunia serta yang mengalami kegagalan dalam hidupnya..kita layan……                 hmmm..camne..best gler… Read more

Sentuhan M Nasir Masih Berbisa – Awan Nano Hafiz Menang AJL26

Seperti yang ramai dah ketahui, juara AJL26 adalah lagu Awan Nano nyanyian Hafiz. Lagu ini digubah oleh M Nasir dan lirik oleh Budi Hekayat. Betul ke nama Budi ni?hehe. Tak kisahlah, lagu tu memang best. Tambahan pula dengan nyanyian Hafiz yang sangat sedap dan memukau. Dah macam lagu asal nyanyian… Read more

Stail Rambut Berwarna-Warni Selena Gomez

Wow..Selena Gomez warna warni kan rambutnye..?? Kalau dah artis luar negara yang start trend nie, confirm,,! Dalam dua tiga minggu nie,,akan berwarna-warni jugaklah rambut remaja kita di Malaysia nie..jom kita saksikan sama-sama.. * sesaper yg masih sayang kan rambut hitam manisnya tu, jgn tiru aksi merbahaya ini..hehehe..  :korek2:

Jambatan Dubai~Jambatan Termewah di Dunia

Dubai dikenali sebagai salah satu negara yang terkaya di dunia. Kalau korang nak tau, di Dubai lah kita dapat melihat begitu banyak bangunan mewah yang tumbuh bak cendawan lepas hujan. Bukan bangunan biasa tau, BANGUNAN MEWAH..! So, sekarang, nampaknya, Dubai dah mempunyai satu plan untuk mewujudkan sesuatu yang juga ,mewah… Read more

Selamat Tahun Baru Cina Buat Semua.!

Gong Xi Fa Cai..!! Walaupun masyarakat cina dah menyambut Tahun Baru Cina yang ketiga hari nie, e Sempoi masih ingin nak mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina buat semua yang menyambut dan tidak menyambut dan kitorang doakan semoga semuanya gembira menyambut tahun baru naga air dimana mengikut kepercayaan masyarakat cina, tahun… Read more

Semakan Permohonan BR1M Bermula 15 Januari 2012

Untuk mereka yang telah membuat permohonan bantuan BR1M dengan menghantar borang sebelum ini, bolehlah menyemak keputusan permohonan mereka mulai esok iaitu 15 Januari 2012. Bagaimanapun keputusan permohonan ini akan diberitahu melalui pos secara berperingkat. Jadi kena tunggulah dapat surat dari posmen nanti. Dalam surat itu juga akan diberitahu tempat dan… Read more

Ubat Bernilai 1 Juta Dijumpai Semula

Ubatan yang dikatakan bernilai lebih kurang RM1 juta yang dilaporkan hilang dari stor HKL akhirnya dijumpai semula disebuah bangunan. Ubatan ini dipercayai dicuri untuk dijual di pasaran gelap. Ubat ini berjaya ditemui semula hasil daripada soal siasat yang dilakukan terhadap dua orang kakitangan HKL sendiri. Siasatan dilakukan apabila laporan polis… Read more

Harga Kereta Kia Optima Baru – Optima K5

Hari ni syarikat pengeluar kereta negara Naza melancar kereta model baru untuk Optima iaitu Optima K5. Pelancaran dilakukan di pusat pameran Kia Red Cube oleh pengerusi eksekutif naza, SM Nasaruddin. Harga bagi kereta Optima K5 ini adalah RM143,000 termasuk insuran. Apapun, jom layan gambar kereta Optima K5, angkatlah satu, hehe…. Read more

Wang Kertas Baru Dilancar

PM merasmikan pelancaran wang kertas baru hari ini. Kebanyakan atau semua not rasanya telah ditukarkan kepada rekabentuk baru. Duit RM20 pun ada kembali dengan menggunakan warna lama iaitu warna keemasan. Kalau nak tengok duit2 baru tersebut tunggulah bila dah ada kat pasaran nanti atau leh je tukar kat bank. Hehe…. Read more