Pelajar Asing Di Saring Dahulu

Sekarang dah ramai sangat warga afrika yang terdapat di Malaysia ni, terutamanya yang masuk melalui visa pelajar. Tetapi sebenarnya mereka buat kerja lain dari yang sepatutnya iaitu sebagai pelajar. Ramai yang terlibat dalam kegiatan tak bermoral dan juga kegiatan jenayah yang boleh membahayakan rakyat negara kita. Untuk saringan ini, hanya… Read more

Siapa Cikgu Shida?

Sebelum ni Cikgu Shida ni agak terkenal juga di kalangan rakyat Malaysia terutamanya pengguna Youtube dan Internet. Banyak video mimingnya yang dikeluarkan di laman web Youtube. Tapi siapakah sebenarnya cikgu Shida ni, adakah dia betul2 cikgu? Ye, dia sememangnya seorang cikgu. Cikgu shida merupakan cikgu bahasa inggeris Sekolah Kebangsaan Pulau… Read more

Trofi Yuna Untuk Anugerah AIM Ditarik Balik

Menurut berita terbaru, trofi yang dimenangi oleh penyanyi Yuna untuk kategori lagu terbaik telah ditarik balik oleh pihak AIM. Kategori itu sebelum ini dimenangi oleh Yuna dengan lagu Penakut. Namun kontreversi berlaku apabila lagu tersebut tidak menang kategori lagu terbaik dalam kategori Lagu Pop terbaik. Sebaliknya, Lagu Pop Terbaik yang… Read more

Lawak Singular dan Plural

Seorang suami sedang mencari-cari helah untuk membolehkan dia berkahwin lagi.Antara alasan yang diberikannya ialah; Suami  : Yang..yang…lelaki kahwin tiga barulah sah.. Isteri  : Kenapa pulak..?? Suami : Cuba terjemahkan ke dalam bahasa Inggeris, satu ‘is one’, dua‘is two’, tiga ‘is three’..baru kena..! kan yang kan..?? Isteri  : Tapi abang kena… Read more

Innity Memperkenalkan Ads Baru – Universal Tags

Hari ni baru dapat email dari innity yang memperkenalkan tentang ads jenis baru iaitu Universal Tags. Universal tags ini untuk kegunaan semua jenis ads bagi innity. So kita tak perlu letak ads format secara asing seperti site take over, ballon dan bottom ups. Setakat ini saya belum cuba buat, tapi… Read more

Video Live Bencana Tsunami Jepun 11 Mac 2011

Walaupun Bencana Tsunami Jepun 11 Mac 2011 telah pon hampir 7 bulan berakhir, saya pasti segar dalam ingatan penduduk dunia. Bencana Tsunami ini telah menghentam negara Matahari terbit iaitu Jepun selepas berlaku satu gempa bumi dasar laut yang bermagnitud 9.0 skala ritcher. Bercana tersebut menjadikan ianya yang paling dasyat dalam sejarah negara Jepun. Berikut adalah sedutan video yang disiarkan dalam rancangan National Geographic, secara live rakaman… Read more

Laman Web OhBelog.com Kena Suspend Ke?

Blog esempoi ni ada letak widget apesal.com dan ohbelog.com. Tapi baru je aku perasan yang widget ohbelog.com dah tak ada. Bila aku check laman web ohbelog.com ini yang keluar: Mungkin ohbelog.com ada sedikit masalah dengan pihak hosting nya kot. Itu yang akaun kena suspend. Harap ohbelog.com dapat online seperti sedia… Read more

Adverlets Scam Ke?

Rasanya dah banyak kes adverlets tak bayar blogger sejak kebelakangan ni. Ramai yang tak dapat bayaran mereka. Contohnya cam aku pun tak dapat. Sebelum ni aku dah request cashout dua kali. Yang pertama tu dah lama dah. Kalau tak silap dalam bulan 5 tahun ni. Patutnya duit dah dapat dah…. Read more

Punca Pendapatan Dari Blog

Blog ni sebenarnya boleh memberikan kita peluang untuk mendapatkan pendapatan atau duit. Banyak cara yang kita boleh gunakan dalam menghasilkan duit ini. Saya kategorikan punca pendapatan tersebut kepada tiga iaitu melalui iklan banner persendirian, syarikat pengiklanan berbayar dan melalui review artikel. Iklan Banner Persendirian – contoh iklan banner persendirian adalah… Read more