Keputusan Rasmi Pertandingan Komen Dan Menang Esempoi.com

Pertandingan telah pun tamat pada 31hb Julai yang lepas. Keputusannya adalah seperti berikut: Tempat pertama – Ainun Tempat kedua – Yiedpozi Tempat ketiga – Ramli Referer terbanyak – Luqman Hakim Bonus tempat keempat – Zik Jadi kepada semua pemenang, tahniah diucapkan dari pihak penganjur. Jangan lupa beri no akaun kepada… Read more

Gosok Gigi, Abah..!!

Pagi itu, Jamal mengejutkan anak lelakinya, Ben untuk bangun dan bersiap-siap untuk pergi ke sekolah. Anak lelakinya yang berusia 8 tahun itu sangat liat untuk bangun pagi. Satu lagi tabiat buruk Ben adalah, dia tidak suka menggosok gigi. Untuk memastikan Ben menggosok giginya pada pagi itu, maka Jamal pun mengingatkan… Read more

Blog Baru Muncul Tapi Trafik Mantap – CeritaMamat.com

Saya nak cerita sikit hari ni tentang satu blog yang saya baru jumpa baru2 ini. Blog ini diberi nama ceritamamat.com. Anda boleh kunjungi blog tu di sini –> www.ceritamamat.com Blog ni sebenarnya dimiliki oleh seorang pelajar yang baru berumur 17 tahun dan akan mengambil peperiksaan SPM pada tahun ini. Saya… Read more

Penulis Sambilan Di Blog Esempoi

Di sini saya nak tanya sikit kepada pembaca2 sekalian, anda berminat ke nak menjadi penulis sambilan di blog esempoi? Sebenarnya penulisnya dah ada iaitu Kristinna. Cuma dia dah lama tak buat post. Busy kot dia agaknya. Tapi saya just nak survey dan tanya je ni. Saya belum buka lagi iklan… Read more

Tips Dan Cara Untuk Naikkan Ranking Alexa – Part 3

Sambungan dari part 1 –> http://www.esempoi.com/tips-blogging/tips-dan-cara-untuk-naikkan-ranking-alexa-part-1/ dan part 2 –> http://www.esempoi.com/tips-blogging/tips-dan-cara-untuk-naikkan-ranking-alexa-part-2/ Tentu anda menunggu2 part 3 bukan? Haha, poyo je aku nih. Ok, sebagai sambungan kepada part 1 dan part 2 sebelum ni tentang tips dan cara tingkatkan ranking alexa, sebagai buat part 3 plak k. Untuk part 3 akan… Read more

Bahasa LRT – Lawak Kelakar

Seorang gadis cantik menaiki LRT yang sangat penuh sesak. Gadis itu berdiri betul betul didepan seorang pemuda. Seketika kemudian pemuda itu bangun, namun belum sempat pemuda itu berkata apa apa, gadis cantik itu menolak pemuda itu dengan lembut ke tempat duduknya sambil berkata, “Terima kasih, saya lebih suka berdiri”. Pemuda… Read more

Iklan Yang Kreatif Dan Menarik

Iklan kat tepi2 jalan mesti kita dah biasa tengok, tetapi yang di bawah memangcool tetapi menarik, iklan kat terowong: Yang ni plak iklan budak buat bubble gum, siap guna belon lagi: Iklan yang ni best juga, seolah2 bola kena rembat ke dinding bangunan: Yang ni pun kreatif jugak, kalau jumpa… Read more

Ulang Tahun Ke 3 Blog Ridzuanrichie.com – Hadiah Lumayan Untuk Anda

Sempena dengan ulang tahun ke 3 blog ridzuanrichie.com, pemilik blog tersebut yang dikenali dengan nama ridzuan richie membuat satu pertandingan yang menawarkan hadiah yang agak lumayan untuk dimenangi. Pertandingan tersebut adalah seperti dinyatakan di sini: http://www.ridzuanrichie.com/pertandingan-sempena-ulangtahun-ke-3-ridzuanrichie-com/ Bagi pihak saya, saya ingin mengucapkan tahniah kepada Ridzuan Richie atas kejayaannya dalam bidang… Read more

Senarai Jenama Kereta di Malaysia

Kereta merupakan antara keperluan penting dalam kehidupan kita. Tentu ramai yang ingin memiliki kereta bagi mereka yang belum ada la, bagi yang dah ada pula tentu nak menambah lagi satu. Untuk itu, saya just nak share senarai jenama kereta yang ada di Malaysia. Tentunya, proton dan perodua akan menduduki tempat… Read more