Jepun Beli Pesawat F-35 Yang Canggih

Jepun memilih pesawat F-35 keluaran Amerika Syarikat sebagai pesawat baru yang ingin dibeli menggantikan pesawat F-4 yang lama. Pesawat F-35 ini merupakan pesawat generasi baru. Pesawat ini dikatakan ada ciri stealth atau boleh mengelak radar. Cuma tak tau samada pesawat ini boleh mengelak semua jenis radar. namun, harga yang ingin… Read more

Perarakan Obor Terbesar Di Dunia – Rekod Dunia

Berita dari Jakarta, Indonesia, perarakan membawa obor terbesar telah diadakan dengan lebih 3,700 obor. Obor-obor ini bernyala di waktu malam dan dibawa oleh orang berarak di ibu kota Indonesia tersebut. Menurut rekod, ini juga merupakan suatu rekod dunia bagi perarakan membawa obor. Beberapa pegawai Guinness World Records juga telah menyampaikan… Read more

Peta Tempat Menarik di Kelantan

Kelantan merupakan negeri kelahiran ku. Kat sana terdapat banyak tempat yang boleh dikatakan menarik untuk dikunjungi. Kepada yang belum pernah mengunjungi negeri Kelantan boleh ke sana. Antara tempat yang menarik adalah seperti di bandar Kota Bharu, terdapat Masjid Muhammadi, Pasar Siti Khadijah, Muzium dan sebagainya. Jika anda nak ke tempat… Read more

Tempat-tempat Menarik Untuk Kanak-kanak

Cuti sekolah bulan 6 pun dah tamat, tapi nanti akan datang ada lagi cuti sekolah. Time cuti ni lah, nak bawak anak2 berjalan melawat tempat-tempat menarik. Sebenarnya banyak tempat yang kita boleh bawa anak2 kita ni. Saya just nak senaraikan secara umum sahaja. Tempat-tempat tersebut adalah seperti berikut: Zoo –… Read more