Perkhemahan secara Kreatif

Jadikan perkhemahan korang lebih mudah dan kreatif. Kalau dulu nak pasang khemah pun amik masa 5 jam, sekarang tak sampai 5 minit pun dah siap. Jom tengok design khemah-khemah ni…

1001 Kebaikan Pisang

Zat yang terkandung dalam sebiji buah pisang ternyata sangat banyak. Pisang yang benar-benar masak lebih mudah dicerna dan gula buahnya telah berubah menjadi glukos semula jadi dan proses penyerapan serta peredarannya didalam darah juga menjadi lebih cepat. Antara khasiat pisang yang lain. 1. Sebagai sumber tenaga Pisang dapat dicerna dengan… Read more

Rahsia disebalik nombor rumah anda

Pernah tak anda terfikir mengapa anda memilih rumah yg anda duduki sekarang? Apa nombornya? Apa yang menyebabkan anda tertarik untuk mendiami rumah tersebut?. Ikuti rahsia disebalik nombor rumah anda. Jom kita kira apakah no yang mewakili rahsia disebalik no rumah anda. Kiraan: Nombor 17 = 1+7=8 Jadi angka rumah anda… Read more

Tip Tangani Marah

Amarah yang tidak dikawal dengan baik akan menjejaskan kehidupan dan hubungan. Akibatnya anda mungkin tidak disenangi oleh rakan, mahupun akan menjejaskan prestasi kerja anda. Dengan keadaan minyak naik, harga barang naik & mahal, ini memberi tekanan kepada anda, mahupun kepada pasangan anda. Kesilapan menangani marah akan menyebabkan rumahtangga bergolak dan… Read more

Kempen Derma Dadah.

Penagih dadah atau pembekal dadah mampu senyum lebar di atas kempen yang dilakukan. Mari derma dadah! hahaha. Hanya tersilap satu huruf, mampu merubah makna sebenar yang ingin disampaikan.. MUAR 20/6/2009: Hanya kerana tersilap cetak satu huruf¬† ianya menjadi tandatanya dan bahan gurauan bagi orang ramai yang melalui bulatan Jalan Bakri… Read more

29 Rahsia Negara yang perlu diketahui.

Artikel ini dipetik dari Military of Malaysia (Fakta yang saya kemukakan ini mungkin di bawahnya ada yang tidak tepat kerana tidak dapat disahkan kebenarannya. Saya berharap ada pembaca yang akan terangsang mindanya dan cuba mencari kebenaran akan cerita-cerita di bawah ini) Malaysia pernah menghantar pasukan tentera semasa Perang Vietnam bagi… Read more

Masjid Besi- Landmark Baru di Putrajaya

Aku ingat lagi waktu tu aku datang ke putrajaya ( setahun lepas) lawatan Part 4 untuk subjek construction, tiba-tiba aku nampak bangunan ni, aku tertanya-tanya, Ape tu? Masjid ke? Takkan la Putrajaya nak buat dua masjid kot…… Sekarang aku baru tahu ia memang masjid…er, 2 buah masjid di Putrajaya? ermm..maknanya… Read more

Hanya Jadi Pak Sanggup.

Masih ingat kisah budak 13 tahun menjadi bapa? Kalau tak ingat, sila klik SINI. Mengikut sumber terkini dari surat khabar, budak tersebut hanya jadi pak sanggup, kerana si wanita telah berlaku curang terhadapnya.. haha. macam-macam hal la kan. Di bawah adalah petikan berita untuk kisah tersebut. LONDON – Pak sanggup…. Read more

5 Tempat tercemar didunia.

No. 1 – Bandar Chernobyl terkenal dengan letupan Reaktor Nuklear pada tahun 80an yang menyebabkan radiasi tersebar ratusan kilometer malah 100 kali lebih besar dari kesan Bom Atom di Hiroshima & Nagasaki. Dengan kepadatan penduduk 135 000 orang keseluruhan kota Chernobyl telah di kuarantin sehingga kini setelah puluhan tahun masih… Read more

Sushi dolphin.

Siapa peminat sushi? pernah makan sushi dolphin? pernah tengok cara – cara diorang mendapatkan daging ikan dolphin? hihi. siapa yang takut darah, sila jangan tengok.. nanti muntah darah pulak.