Sindiket ‘Love Scam’ di Melaka tumpas, 9 warga asing ditahan

Polis menumpaskan sindiket penipuan internet (Love Scam) yang terdiri daripada 7 lelaki warga Afrika dan 2 wanita Filipina selepas seorang wanita warga Hong Kong kerugian hampir RM200,000 ditipu sindiket terbabit tahun lepas. Mereka yang berumur diantara 25 dan 37 tahun itu ditahan pada pukul 12.25 pagi tadi dalam 3 serbuan… Read more

Kena Belasah Sebab Facebook.

Hanya kerana komen negatif di facebook seorang gadis berumur 18 tahun cedera dibelasah.Mangsa dikatakan memberi komen yang kurang menyenangkan ke atas gambar seorang gadis di laman sosial Facebook.Mangsa yang bekerja di sebuah salon itu cedera dibelasah sekumpulan sembilan individu dalam kejadian di sebuah perhentian bas di Jalan Kepong. Kejadian pukul… Read more

Remaja ditetak kerana lewat 2 minit Topup

Hanya kerana Topup hanset RM10, seorang remaja lelaki ditetak rakan baiknya menggunakan pedang samurai dalam kejadian di Batu 22, Jalan Kuching-Serian, di sini, malam kelmarin. Mangsa,Phang, 18 menerima lapan jahitan di lengan kiri akibat insiden itu. Kata Phang, Sebelum kejadian Abi (nama kawan baiknya) yang bekerja di Sibu sedang bercuti… Read more

Bila Bekerja, Bawalah Hati (sebuah kisah)

Pada suatu ketika dahulu, Dieter Zetsche,  CEO merangkap pemilik  syarikat kereta yang terkemuka di dunia, Mercedes Benz telah berhadapan dengan masalah kebocoran paip air di bilik mandi di dalam rumahnya. Paip tersebut selalu bocor sehinggakan beliau khuatir anaknya yang selalu bermain di bilik air akan tergelincir dan jatuh disebabkan oleh keadaan lantai… Read more

Abu Buang Batu

Cikgu: Kenapa awak lambat, Abu? Abu: Saya lempar batu ke dalam sungai cikgu.. Cikgu: Kenapa nak kena lempar batu pulak? Abu: Sebab batu bagi berat sampan cikgu.. (kebetulan diorang datang ke sekolah naik sampan.) Cikgu: Kamu pulak, Leman? Leman: Saya tolong Abu buang batu, cikgu.. Cikgu: Berat ke batu tu?… Read more

Tips Dan Cara Untuk Naikkan Ranking Alexa – Part 2

Sambungan daripada part 1 –> http://www.esempoi.com/tips-blogging/tips-dan-cara-untuk-naikkan-ranking-alexa-part-1/ Pada entri part 1 saya ada nyatakan yang saya dapat buat kesimpulan dari pemerhatian dan kajian saya terhadap trafik dan ranking alexa. Jadi di sini saya nak terangkan apa yang saya dapat dari kajian saya tentang ranking Alexa dan kaitan dengan trafik. Pertama sekali,… Read more

Misteri Gua Son Doong Yang Bersiul

Gua Son Doong di Vietnam memiliki ukuran panjang sekitar 5 km, tinggi 200 m, dan lebar 150 meter. Gua ini telah dinobatkan sebagai gua terbesar di dunia mengalahkan Gua Kijang di Malaysia yang hanya memiliki ukuran 2km, tinggi 100 meter, dan lebar 90 meter. Gua Son Doong yang terletak di… Read more

Apa Yang Korang nak Tau Tentang GAJAH..??

Seekor gajah mampu menghidu bau air yang terletak sejauh lima kilometer darinya. Gajah boleh membawa sehingga 7.5 liter air dalam belalainya. Seekor gajah boleh makan sehingga 225 kilogram rumput kering dan 225 liter air dalam sehari. Belalai gajah mengandungi lebih daripada 50,000 otot-otot. Sesetengah masyarakat kampung di selatan tanah air… Read more

Bush Takbur

Satu hari,,George W Bush telah datang ke KL untuk wat lawatan dan melancong sekali gus…. Disebabkan memang dah sifatnya yang sangat takbur dan sombong …. dia telah pun m’ngomen bangunan2 yg terdapat di Malaysia….lalu dia pun tlah berbual dengan pemandu pelancong yang merupakan warganegara Malaysia….berikut adalah terjemahan daripada perbualan diorang….. Read more