9 Kotak Tisu Unik

Macam-macam jenis kotak tisu ada. Kreatif betul designer kotak tisu ni. Dapat yang macam ni kan best. Cool je tarik tisu dari cawan. Kotak tisu buah-buahan pun ada. Kotak tisu yang mengerikan, keluar daripada hidung dia. Geli pun ada. Haha. Kononnya macam buat magik la, keluarkan tisu daripada topi magik…. Read more

9 Zebra Cross Terunik

Jom layan sembilan zebra cross yang paling unik di dunia! 1) Plug zebra cross – Kreatif betul diaorang ni boleh buat zebra cross camni. Wayar plug tu dijadikan double line. 2) Words zebra cross – Macam-macam tulisan ada. Sambil nak melintas, sambil tu baca. Agak-agak kena langgar dengan kereta, pasrah… Read more

Rumah $45M milik Tiger Woods

Siapa tak kenal pemain golf terkenal diseluruh dunia ni kan? Rumah mewah bernilai $45M ni sesuailah untuk dia, ada tanah lapang boleh main golf. Source: Lilomag Kawasan ini merangkumi empat buah rumah, iaitu rumah utama, dua rumah untuk tetamu (Jom kita jadi tetamu Tiger Woods! Hehe) dan sebuah rumah pantai…. Read more

Papan Kekunci lipat-lipat macam kipas

Keyboard mudah alih ni adalah inspirasi dari  Yoonsang Kim dan Eunsung Park, yang menerapkan konsep kipas tradisional. Apa yang menariknya, bila korang dah tak guna keyboard ni, korang boleh buat kipas…cool kan?

‘J’ Untuk Jepun

Nak pergi bercuti ke Jepun? Jangan lupe plak melawat ‘Shell House’ ni. (Walaupun korang tak mampu pegi sane tengok gambar pun ok ape..hehe.

Cover T-shirt Untuk Laptop

Smart gak. Sesuai untuk budak-budak hostel yang selalu letak laptop dalam loker, kalau pencuri nak curi laptop tu mesti tak perasan punyer, sebab dia ingat tu baju :jahat: Sape nak beli pergi kat barrysfarm.net sori, sebab lama jugak tak online… masalah teknikal sikit. Sekarang ni dah okay sikit, tapi kene… Read more

Bumbung Hijau -Design Unik Singapura

Bangunan bumbung hijau yang korang tengok ni merupakan sebuah bangunan untuk  School of Art, Design and Media di Nanyang Technological University, Singapore. Bangunan berbentuk organik dan bercirikan lanskap semulajadi. Struktur dan designnya simbolik kepada seni dan teknologi high-tech.