Harga Nilai Seorang Manusia.

Suatu hari seorang penceramah terkenal membuka seminarnya dengan cara yang unik.Sambil memegang wang RM100,dia bertanya kepada para hadirin, “Siapa yang nak duit ini?” Kelihatan ramai penonton angkat tangan menunjukkan ramai yang minat terhadap wang RM100 itu. “Saya akan berikan ini kepada salah seorang dari anda,tapi sebelum itu perkenankanlah saya buat… Read more

Saksi Pembunuhan

Seorang suami telah dihadapkan ke mahkamah atas kesalahan membunuh isterinya dgn kejam di depan jiran sebelah rumah nya.. Jirannya adalah saksi kejadian itu dan telah dipanggil ke mahkamah…sesampai saja di mahkamah, saksi tersebut kelihatan tegang dan nampak marah dengan si suami pembunuh tue… Hakim: Encik *tut*(suami), boleh awak ceritakan macam… Read more

Renungkan……..

Mungkin ada yang pernah baca cerita ni tapi tak salah kalau aku ingatkan sekali lagi.. Suatu hari pada masa Sembahyang Jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah… Tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn pakaian hitam.. Tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa… Read more

Kuda Talipon

Pada suatu hari yg tenang..seorg suami sedang relaxs sambil duduk membaca suratkhabar. ….tiba2 dtg si isteri membawa tudung periuk….PANG! !….diketuknya atas kepala si suami…..si suami yg terpinga2… ..bertanya. …. “Aper hal ngan awak nih….kenapa awak ketuk kepala saya??….si isteri pun menjawap…. “nah! awak tengok nih….sambil menunjukkan secebis kertas yg tertulis… Read more