Kegunaan-Kegunaan Lain Ubat Gigi

-Mengurangkan rasa sakit sekaligus mengubati disengat serangga dan menghindarkan dari terluka. -Mengurangkan rasa sakit sementara apabila terbakar kecil dan melecur terkena api. -Mengecilkan jerawat.Letakkan satu titik kecil ubat gigi ke jerawat pada malam hari sebelum tidur. -Mengilatkan kuku. -Menghilang bau di tangan seperti bau bawang,hanyir ikan dan sebagainya. -Membuang dakwat… Read more

Tempat Parking Basikal Yang Menarik

Korang nak tengok benda menarik tak? Mari kita tengok tempat parking basikal yang cool dan sempoi di bawah, contohnya yang sangkut di dinding camni: Yang ni slot untuk parking, tapi biasa je nampak: Kalau yang ini memang menarik, cool giler: Parking basikal sambil makan dan lepak2, haha: Tengok yang ini… Read more

Iklan Yang Kreatif Dan Menarik

Iklan kat tepi2 jalan mesti kita dah biasa tengok, tetapi yang di bawah memangcool tetapi menarik, iklan kat terowong: Yang ni plak iklan budak buat bubble gum, siap guna belon lagi: Iklan yang ni best juga, seolah2 bola kena rembat ke dinding bangunan: Yang ni pun kreatif jugak, kalau jumpa… Read more

Kebaikan Bakteria Pada Kehidupan Manusia

Biasa dengar tentang bakteria bukan? Tetapi adakah kita tahu yang bakteria pun ada gunanya dan manfaat pada kehidupan manusia. Jadi mari kita explore apakah manfaatnya kepada kita. Ada satu bakteria yang diberi nama probiotik. Bakteria Probiotik ini adalah bakteria baik yang melekat pada dinding usus manusia. Tujuannya adalah untuk menjadikan… Read more

Lukisan Dinding yang Sangat Woww

Lukisan dinding yang sangat cantik dan kreatif boleh membuatkan kewujudannya seakan hidup. Dari jauh kelihatan seakan ‘real’ dan bila didekati ternyata ianya cumalah sebuah lukisan. Jom tengok hasil lukisan dinding yang sangat kreatif dan woww dari seluruh dunia…

Koleksi Grafitti Tandas

Anda pasti pernah melihat tandas-tandas awam yang diconteng kan. Nampaknya “part time job” ini bukan setakat popular di negara kita, malah turut popular di negara barat. Toilet grafitti yang bermaksud coretan-coretan pada dinding yang menggunakan komposisi warna, garis, bentuk, dan volume untuk menuliskan kata, simbol, atau kalimat tertentu. Apapun, sila… Read more

Iklan Kreatif Mini cooper

Mini Cooper takde la aku minat sangat sebab aku lagi suka beetles volkswagen (memang smart habis). Ok, ape-ape hal jom tengok iklan-iklan ni

Arca Pelik dan Menarik Seluruh Dunia

Ok, kali ni koleksi sculpture pelik plak.. Sculpture tu arca la dalam bahasa Melayu kan..hehe. Okeh, koleksi ni diambil dari rawak kat internet tak sure la pulak dari mane. lembu seekor angkasawan …haha Oh…tolong!!! Lemas ni…. Ah!!, Monster gigit bontot !! Jari sape putus ni??? Aku boleh tembus dinding…korang boleh… Read more