Suasana pilu iringi ketibaan jenazah pelajar Malaysia yang Kemalangan Di Russia

Ketibaan jenazah Adzreen Dimyati, pelajar Malaysia yang terbunuh dalam kemalangan di Russia, ahad lepas, diselubungi suasana pilu ketika jenazahnya itu tiba di surau Al-Iman di Presint 9, Putrajaya. Jenazah Adzreen Dimyati dan seorang lagi jenazah pelajar Malaysia yang terlibat dalam kemalangan itu, Hanisah Muhd. Shah tiba di Lapangan KLIA pada… Read more

Jambatan Dubai~Jambatan Termewah di Dunia

Dubai dikenali sebagai salah satu negara yang terkaya di dunia. Kalau korang nak tau, di Dubai lah kita dapat melihat begitu banyak bangunan mewah yang tumbuh bak cendawan lepas hujan. Bukan bangunan biasa tau, BANGUNAN MEWAH..! So, sekarang, nampaknya, Dubai dah mempunyai satu plan untuk mewujudkan sesuatu yang juga ,mewah… Read more

LILYPAD: Bandar Terapung

Lilypad direka oleh Vincent Callebaut, yang berkonsepkan bandar terapung. Designnya betul-betul gempak…Tengok 4 lagi gambar

Bandar Terapung di Dubai

Dubai adalah ibu negara yang melambangkan kekayaan orang Islam yang memang sudah terkenal dikagumi diseluruh dunia. Kelainan bangunan yang direka di Dubai memang berbeza dari tempat-tempat lain di dunia. Kini ia cuba membina sebuar bandar terapung yang ada gaya – gaya stadium pulak..

Nampak bumi ni bulat Dari Burj, Dubai

Wah..macam dunia atas awal plak… macam dalam citer Doraemon pun ade

Pulau Pinang 2012

UPDATE: Projek PGCC telah dibatalkan atas bantahan penduduk penang dan juga masalah kerajaan yang memerintah. Ape-ape pun aku rase berbangga sebab Malaysia pernah bercita-cita nak jadi macam Dubai walaupun tak kesampaian…hehehe. “Aku harap sangat negara kita balik time zaman Mahathir dulu, time tu ade KLCC, Putrajaya, KLIA, Sukan komanwel….hu”

Hotel di China -Mesra Alam

Songjiang, berdekatan dengan Shanghai makin lama makin terkenal dengan industri perlancongan disebabkan keunikan lanskap dan keindahan alam semulajadinya. Dan sekarang diorang tengah buat Songjiang Hotel yang dijangka dapat menarik lagi ramai pelancong. Ape yang Best??