Ubi Kentang Ganti Penumpang Pesawat

Di Chicago,para jurutera sebuah syarikat yang membina pesawat Boeing menggunakan guni yang mengandungi sejumlah ubi kentang untuk menggantikan penumpang bagi menguji pengesanan gelombang bagi gajet tanpa wayar.Guni yang berisi ubi kentang itu diletakkan di tempat duduk penumpang dan ia kelihatan seperti manusia semasa ujian tersebut dilakukan. Ujian tersebut dilakukan melibatkan… Read more

Umpan Sedekah Nasi Lemak Sebelum Ragut

Dilaporkan ada taktik meragut jenis baru iaitu mengumpan mangsa dengan menyedekahkan nasi lemak. Individu itu kononnya memberitahu bapanya menyedekahkan nasi lemak sebelum mendekati mangsa kemudian meragut barang kemas. Taktik ini dikesan di Taman Sri Skudai, Johor Bharu apabila seorang makcik yang mahu dikenali Halimah, 60 dihampiri lelaki tidak dikenali yang menyamar… Read more

Kanak-kanak ditemui di bawah mayat

Seorang kanak-kanak perempuan berumur 4 tahun warga negara Britain telah bersembunyi selama lapan jam di bawah 2 mayat ahli keluarganya yang mati ditembak di tempat duduk belakang dalam sebuah kereta BMW di kawasan pergunungan Alps di Perancis kelmarin. Turut ditemui berdekatan tempat kejadian adalah kakak kepada kanak-kanak tadi yang berusia… Read more

Cita-Cita Seorang Budak Kecik..

Seorang guru tadika sedang memupuk rasa percaya diri kepada pelajarnya-pelajarnya. Guru tersebut meminta mereka untuk memperkenalkan diri sekaligus memberitahu tentang cita-cita mereka.. Abu berdiri dan berkata, “Nama saya Mat Angan bin Jenin. Bila besar nanti saya ingin jadi juruterbang, jadi bolehlah saya pergi ke Australia, Eropah, Iraq, Itali, Paris dan… Read more

Siti Bidik M16

Wow.! Hanya tu lah perkataan yang dapat eSempoi keluarkan apabila melihat gaya penyanyi nombor 1 negara, Datuk Siti membidik M16 ketika menjalani sesi latihan menembak Platun Seni Rejimen Askar Wataniah (RAW) yang berlangsung di Kem Perdana Sungai Besi beberapa hari yang lepas. Kata Datuk Siti mengulas mengenai latihan membidik M16 yang… Read more

Alamak..! Comelnya Diorang..

~ comey kan..sorang sheriff..sorang lagi red indians..hahahaaa… :teruja: ~ ooittt makcik..dah tua tue jangan ar nak merokok dan minum arak lagi..tak sayang nyawa ker..?? :waa: ~ dalam kesibukan bekerja, aktiviti sukan jangan di lupa.. :bye: ~ yeahhh..!! super lembu berskating atas air..di belakangnya seekor dolphin sedang mengejar..kita lihat siapakah yg… Read more

Raja Naga Mengahwini Orang Biasa

  Punakha, Bhutan~ Pemerintah Bhutan, Raja Jigme Khesar Namgyal Wangchuck berkahwin dengan pengantin perempuan daripada golongan rakyat biasa dalam isiadat purba mengikut agama Budha yang diadakan di sebuah kuil bersejarah di Bhutan. Memakai gelaran Raja Naga Kelima, Raja Jigme Wangchuck turun dari takhta emas di hadapan patung Budha besar semalam,… Read more

Jamal Abdillah Diarah Keluar Dari Rumah Pengasih

Setelah lebih 5 tahun menghuni sebuah rumah di Pengasih akhirnya, Jamal Abdillah diarah keluar dari rumah tersebut. Jamal yang juga merupakan penyanyi terkenal tanahair, memang menerima rawatan di pengasih untuk merawat ketagihannya dengan dadah. Namun sekarang dia telahpun pulih dari ketagihan dadah. Mungkin, dengan itu pihak pengurusan merasakan yang Jamal… Read more

Buaya Tembaga Terperangkap Dalam Pukat Nelayan

Di Kuala Kurau, seorang nelayan terkejut apabila mendapati pukatnya terdapat seekor buaya tembaga yang mempunyai panjang lebih kurang 3 meter. Dia mengatakan pelik kerana pukatnya dirasakan sangat berat. Rupanya ada seekor buaya tembaga terperangkap dalamnya. Buaya itu juga masih hidup dan dibawanya naik ke atas darat. Ini dilakukan bersama rakan2… Read more

QPR Lawan Kelantan?

Dikhabarkan QPR berminat nak lawan pasukan Kelantan. Tapi itu sebenarnya hanyalah persetujuan lisan antara Tan Sri Anuar Musa dan chairmain QPR iaitu Tan Sri Tony Fernandez. Namun, itu tidak lah rasmi lagi dan keputusan sebenar mungkin akan diketahui dalam masa akan datang. Perlawanan itupun mungkin diadakan semasa rehat antara musim… Read more