Guna gunting, kapak rompak mesin ATM

Macam-macam jenis cara nak merompak zaman sekarang, sebelum ni perompak-perompak larikan duit melalui lubang sampah dan yang terbaru ada yang guna gunting dan kapak untuk pecahkan mesin ATM. Kejadian yang terbaru ini berlaku di sebuah bank di Jalan Pasir Mas-Tendong. Walaubagaima usaha perompak itu gagal kerana perbuatan itu disedari orang awam… Read more

Selangor Tidak Benar AES Dilaksanakan

Sebelum ini ramai pihak terutamanya pengguna jalanraya mengecam tindakan pemasangan Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES) di seluruh negara berikutan dikatakan sistem ini mencekik duit rakyat. Difahamkan satu saman yang dikenakan adalah sebanyak rm300. Laporan akhbar hari ini menyebut, kerajaan Negeri Selangor mengistiharkan tidak akan membenar pelaksanaan Sistem AES di negeri itu… Read more

Harga Nilai Seorang Manusia.

Suatu hari seorang penceramah terkenal membuka seminarnya dengan cara yang unik.Sambil memegang wang RM100,dia bertanya kepada para hadirin, “Siapa yang nak duit ini?” Kelihatan ramai penonton angkat tangan menunjukkan ramai yang minat terhadap wang RM100 itu. “Saya akan berikan ini kepada salah seorang dari anda,tapi sebelum itu perkenankanlah saya buat… Read more

Emasku.Net Laman Web Baru..

Di sini ingin kitorang kongsikan mengenai satu laman web yang baru di buka pada semalam aje,,iaitu EMASKU.NET. Laman web nie mengenai RAHSIA PELABURAN EMAS dimana kita boleh melabur dan membuat duit dari pelaburan ini..saya (kristinna) baru saja mendapat jemputan untuk ke laman web baru ini melalui email @yahoo saya. Tapi… Read more

ASNB Umumkan Agihan Pendapatan

Amanah Saham Nasional Bhd (ASNB) hari ni mengumumkan agihan pendapatan 6.05 sen seunit untuk amanah saham ASN. Ini bertambah sikit dari dividen tahun lepas iaitu 6 sen seunit. PNB berkata agihan pendapatan ini memberi imbuhan kepada para pemegang unit saham amanah mereka sebanyak 1 juta lebih orang. Agihan akan terus… Read more

Wang Tunai RM14,000 Hangus Terbakar

Kejadian ini berlaku di Tamparuli, Sabah di mana sebuah rumah papan separuh konkrit terbakar. Rumah ini didiami oleh 9 orang beranak dan di katakan terbakar pada waktu pagi. Akibat kebakaran tersebut, keluarga terlibat tinggal sehelai sepinggang kerana semuanya habis musnah. Selain itu, dakwa mereka wang tunai sebanyak RM14,000 turut hangus… Read more

David Beckham Dah Tua Pun Ramai Orang Nak

Dikhabarkan David Beckham akan menyertai kelab bolasepak PSG atau Paris Saint Germain pada tahun hadapan. Ini akan dilakukan apabila kontraknya bersama LA Galaxy berakhir nanti. Nampaknya, Beckham ni masih diminati dan diingini oleh pasukan2 kelab bolasepak. Mungkin kerana skillnya yang masih ada dan boleh digunakan atau kerana kelebihan pemasaran yang… Read more

Keuntungan Simpanan Tetap Bank

Tak ramai rakyat Malaysia yang tahu tentang simpanan tetap di bank sebenarnya. Simpanan tetap merupakan satu jenis akaun simpanan yang lebih kepada pelaburan. Keuntungan akan dibahagikan antara bank dan penyimpan. Saya lebih suka sistem islam yang mana ianya berkonsepkan perkongsian keuntungan dengan nisbah tertentu. Tetapi yang pentingnya, akaun simpanan tetap… Read more