Ayam miliki 10 jari kaki

Seorang penternak di Kuala Pilah, Maimon Mohd Zain, 45, tidak menyangka seekor ayam yang dibelanya mempunyai 10 jari kaki. Perkara ini hanya disedarinya apabila dia sering membelai ayam berkenaan dan selepas itu barulah dia perasaan ayamnya itu ada 10 jari kaki. Menurut Maimon dia membeli anak ayam itu daripada peniaga… Read more

Daging kering kuda laut, buaya dirampas

Pihak berkuasa kastam Hong Kong telah merampas sejumlah besar daging kering haiwan yang semakin pupus, kuda laut dan daging buaya. Kesemua barang seludup itu ditemui dalam satu kontena yang ditanda ‘tanduk rusa,’. Didalam kontena tersebut terdapat makanan eksotik yang tersembunyi seperti 579 kilo daging kering buaya dan 311 kilogram kuda… Read more

120 kambing, lapan lembu lesap dari Ladang Ternakan

Dilaporkan 120 ekor kambing dan lapan ekor lembu hilang dicuri dari ladang ternakan A. Majid Dairy Farm pada 22 Disember lalu di Simpang Renggam, Johor. Haiwan ternakan itu dipercayai dicuri antara pukul 1 pagi hingga 3.30 pagi  dan kerugian dikatakan lebih RM120,000. Menurut pemilik ladang itu, Abdul Majid Mohd. Isa,… Read more

[Gambar] Ayam kampung baka MARDI dua kali ganda lebih kualiti

Kualiti ayam kampung ternakan MARDI dilihat 2 kali ganda lebih baik daripada harga ayam kampung kacukan. Ayam kampung itu juga lebih seragam dari segi fizikal seperti warna bulu, bentuk badan dan berat badan serta bercirikan ayam kampung asli iaitu mengais dan mengeram telur sendiri selain sudah teruji dagingnya rendah lemak… Read more

Model Dikecam Bergambar Di Lokasi Kemusnahan Sandy.

Model terkenal Brazil,Nana Gouvea,30,diselar oleh pengguna internet kerana bergambar di beberapa lokasi yang musnah akibat taufan Sandy.Gouvea yang pernah menghiasi majalah Playboy memuat naik beberapa keping gambar tersebut di laman Facebooknya. Beberapa gambar itu menunjukkan dia bersandar pada sebatang pokok tumbang dan berdiri di atas kereta-kereta yang musnah di sini.Gambar-gambarnya… Read more

4 kes penyakit kencing tikus Di Kelantan

4 Kes penyakit ”kencing tikus” atau nama saintifiknya leptospirosis telah direkodkan di Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZII) Kota Bharu, Kelantan sejak Januari 2012. Daripada 4 kes itu tiga pesakit telah meninggal dunia. Penyakit ini sangat bahaya kerana boleh menyebabkan kemudaratan yang sangat teruk melalui jangkitan terutama selepas seseorang bersentuhan… Read more

Kuntilanak Oh Kuntilanak..

Maka tersebutlah kisah 3 ekor pontianak yang masing-masing nak tunjuk teror satu sama lain. Lalu diorang pun mengadakan sebuah pertandingan nak tunjuk sapa paling power. Pontianak yang paling muda diberi kesempatan untuk memulakan pertandingan. Lalu dia pun terbang secepat kilat, tak sampai 2minit dah balik. Mukanya penuh dengan lumuran darah,sangat gerun dan menyeramkan. Terus dia… Read more

Fakta Maya 1 – Kena Tahu Ni

Organisma hidup yang terdapat pada kulit seorang manusia lebih banyak dari jumlah manusia yang terdapat di muka bumi ini. Otot-otot yang terdapat pada badan manusia membentuk separuh daripada berat badan. Lemak dalam badan manusia cukup untuk menghasilkan 7 buku sabun mandi. Zirafah tidak batuk. Meskipun mempunyai bonggolan, tulang belakang seekor… Read more

Ayamku Mati – Lawak Hari Ni

Seorang penternak bingung memikirkan mengapa setiap hari, lima ekor ayamnya mati dilanggar kereta. Beliau membuat aduan kepada majlis perbandaran terdekat dan meminta dipasang papan tanda. Beberapa hari kemudian terpampanglah papan tanda yang berbunyi : TERNAKAN SEDANG MELINTAS, SILA PERLAHANKAN KENDERAAN ANDA! Tiga hari kemudian, penternak tersebut menghubungi seorang pegawai majlis… Read more

Fakta Perlu Tahu.. Kena Baca Ni

David Warren pencipta kotak hitam pesawat meninggal dunia pada 19 Julai 2010 di Melbourne, Australia pada usia 85 tahun. Mayatnya dikebumikan khas dalam sebuah keranda khas berlabel ‘Pencipta Kotak Hitam Pesawat ; Dilarang Buka.’ Mengikut gaya label pada kotak hitam ciptaannya. Ahli Matematik India, Lagadha merupakan perintis yang mengaplikasikan trigonometri… Read more