Pressure Cooker Yang Murah

Tentu ramai yang suka memasak dalam kalangan pembaca blog esempoi bukan? Sekarang di bulan puasa tentu banyak masakan yang kita nak cuba masak bagi keluarga kita. Setengah masakan ada yang perlu menggunakan pressure cooker. Pressure cooker ni merupakan periuk yang boleh digunakan untuk memasak sesuatu masakan dengan cepat dan hasilnya… Read more

Tuala Sarang Pembiakan Bakteria.

Tuala merupakan peralatan wajib yang perlu kita bawa ketika hendak mandi.Oleh kerana ia digunakan untuk mengelap dan mengeringkan seluruh tubuh,kebersihannya perlulah dijaga dengan baik kerana ia boleh mempengaruhi kesihatan.Tuala yang kotor akan menjadi sarang pelbagai jenis bakteria sehingga ia boleh mengundang kepada masalah kesihatan kulit. Sebaiknya,eloklah jika kita sentiasa memberikan… Read more

Buku Where I Did Come From Diharamkan

Menurut berita terbaru, buku Where I Did Come From telah diharamkan penjualan oleh Kementerian Dalam Negeri. Tindakan ini dilakukan setelah pendedahan tentang penjualan buku ini. Buku ini dikatakan memaparkan illustrasi yang tak sesuai untuk kanak2. Banyak gambar2 yang tak sesuai untuk tatapan kanak2 ada dalam buku ini. Buku Where I… Read more

Pelajar Asing Di Saring Dahulu

Sekarang dah ramai sangat warga afrika yang terdapat di Malaysia ni, terutamanya yang masuk melalui visa pelajar. Tetapi sebenarnya mereka buat kerja lain dari yang sepatutnya iaitu sebagai pelajar. Ramai yang terlibat dalam kegiatan tak bermoral dan juga kegiatan jenayah yang boleh membahayakan rakyat negara kita. Untuk saringan ini, hanya… Read more

Pasaraya Mydin Murah Ke?

Pasaraya Mydin merupakan antara pasaraya popular di Malaysia dan bersaing hebat dengan pasaraya seperti Giant, The Store dan Pasific. Selain itu, diorang juga bersaing dengan pasaraya luar seperti Tesco dan Carrefour. Persoalannya betul ke murah barang2 yang dijual di Pasaraya Mydin. Setakat ini harganya memang murah jugak la, dan setara… Read more

Ada Apa Pada Nama

Kadangkala, nama boleh mempengaruhi peribadi dan cita-cita seseorang. Ada yang elok dan ada  juga yang sebaliknya. Oleh itu, aku nasihatkan korang supaya berhati-hatilah dalam memilih nama untuk bayi korang. Berikut aku sertakan panduan nama dan maksudnya yang korang boleh pilih sendiri..hakhak..!! Rosman – pandai tanam bunga. Karman – pandai baiki… Read more

Pantang Wanita Kalau Lelaki..

Lelaki memang berbeza dari wanita. Setiap ciri adalah berbeza samada dari segi percakapan, gaya, gerak geri, penulisan dan sebagainya. Dan sebab itulah terdapatnya beberapa sikap yang pantang bagi wanita sekiranya lelaki berbuat begini kepada dirinya. :korek2: Suka menyampuk Apabila mendengar sesuatu cerita, menjadi cepat bosan, hilang sabar dan suka menyampuk…. Read more