Penulis Sambilan Blog Diperlukan

Adakah anda berminat untuk menjadi penulis blog esempoi secara sambilan? Mudah sahaja kerjanya, hanya perlu baca paper online seperti metro, kosmo, berita harian dan sebagainya. Selepas tu amik mana2 berita yang menarik dan taip secara ringkas post2 berkaitan. Tak perlu panjang2 atau copy n paste dari artikel asal tapi hanya… Read more

300,000 Pengguna Internet Mungkin Kehilangan Akses Internet Julai Ini

FBI memberi amaran bahawa lebih 300 ribu pengguna internet mungkin akan kehilangan akses terhadap internet pada bulan Julai tahun ini. Ini adalah susulan dari satu sindiket penipuan yang bernilai jutaan ringgit. Walaubagaimanapun diberitakan FBI telah berjaya mencipta langkah penyelesaian untuk menghadapi masalah ini. Secara umumnya, sindiket ini bertindak dengan menggunakan… Read more

Innity Memperkenalkan Ads Baru – Universal Tags

Hari ni baru dapat email dari innity yang memperkenalkan tentang ads jenis baru iaitu Universal Tags. Universal tags ini untuk kegunaan semua jenis ads bagi innity. So kita tak perlu letak ads format secara asing seperti site take over, ballon dan bottom ups. Setakat ini saya belum cuba buat, tapi… Read more

Bila Boleh Cashout Earning 701Panduan

Blog ni jarang memaparkan earning yang diperolehi dari pengiklanan di blog esempoi ini. Kalau pembaca semua perhatikan, kat blog ni ada banyak jenis iklan yang ada. Antaranya innity, 701panduan dan adverlets. Hari ni saya nak cakap sedikit tentang earning 701panduan di blog ini. Untuk permulaan, saya tunjukkan dulu screenshot dari… Read more

Pertandingan Di Blog Esempoi – Hadiah Tunai Berjumlah RM300

Salam pembaca semua, Saya nak umumkan disini yang pertandingan komen dan menang di blog esempoi. Syaratnya kali ni lebih banyak dari pertandingan yang sebelum ni. Tapi yang penting kena komen di mana2 post dan pemenang akan dikira berdasarkan bilangan komen terbanyak. Tapi jangan SPAM pulak. Syarat yang lain pulak, setiap… Read more

Keputusan Pertandingan Komen Terbanyak Bulan April Di Blog Esempoi

Nampaknya pertandingan telah tamat pada pukul 12 malam tadi, maka hari ini saya umumkan pemenangnya. Sebelum itu, saya letakkan juga screenshot dari plugin top commentator sebagai bukti: Dengan itu pemenang adalah seperti berikut: Tempat pertama (hadiah RM50) – Remmie Tempat kedua (hadiah RM24) – Ramli Tempat ketiga (hadiah RM10) –… Read more

Pertandingan Pengomen Terbanyak Di Blog Esempoi

Salam pembaca semua, Saya nak umumkan disini yang pertandingan komen dan menang di blog esempoi. Syaratnya mudah sahaja, komen di mana2 post dan pemenang akan dikira berdasarkan bilangan komen terbanyak. Tapi jangan SPAM pulak. Untuk daftar, guna nama yang sama dan email yang selalu guna, supaya senang saya contact untuk… Read more

Update sempoi-sempoi

okeh, kat sini aku nak umumkan juara komen mengomen kat blog ni untuk bulan January 2009 ialah Ross, seperti yang dijanjikan pemenang akan dapat hadiah kaspersky 2010 ataupun hadiah wang tunai..hoho.. Ross nanti tunggu email dariku ye =) Akhirnya aku dapat online secara aman kat laptop aku sendiri hoho..terima kasih… Read more