Malaysia Lawan Chelsea

Ahad ni perlawanan antara Malaysia dan Chelsea akan diadakan di stadium shah alam. Last sekali chelsea lawan malaysia adalah 2 tahun lepas di mana keputusannya adalah chelsea menang 1 – 0. Masa tu memang ingat dah seri dah tapi akhirnya bolos gak, tu pun pada akhir perlawanan. Cuma masa tu… Read more

Tong Sampah Zaman Moden

Wow..!!!!!!!!!!!! Zaman moden skarang, tong sampah pon dah jadi canggih dah.check it out babe..!! 1. Touchless Automatic Trash Can Namanya menjelaskan fungsinya,,seperti yang kita semua ketahui, banyak yang jijik untuk memegang apatah lagi membuka penutup tong sampah. Tapi dengan adanya teknologi moden hasil kebijaksanaan para saintis kita, kini kita tidak perlu… Read more

Robot Burung Canggih

Saintis dari Jepun telah mencipta robot burung yang boleh bergerak dengan bebas di udara hanya dengan menggerakan sayap nya dengan cepat. Robot burung ini memiliki ukuran mirip dengan burung hummingbird yang sebenar, dilengkapi dengan motor mikro dan empat sayap yang dapat dikepakkan 30 kali sesaat. kata Hiroshi Liu, penyelidik di Universiti… Read more

Rumah Kaca Yang Cantik Dan Moden

Mari kita tengok rumah2 kaca yang cantik yang ada di seluruh dunia, yang ni ada kat Sepanyol: Kat Jepun ada: Yang ni pun cantik juga, ada kat Belanda: Kat perancis pun ada gak ni: Kalau nak tengok rumah yang diperbuat daripada kaca secara keseluruhannya, tengok yang ni:

Tips Dan Cara Untuk Naikkan Ranking Alexa – Part 3

Sambungan dari part 1 –> http://www.esempoi.com/tips-blogging/tips-dan-cara-untuk-naikkan-ranking-alexa-part-1/ dan part 2 –> http://www.esempoi.com/tips-blogging/tips-dan-cara-untuk-naikkan-ranking-alexa-part-2/ Tentu anda menunggu2 part 3 bukan? Haha, poyo je aku nih. Ok, sebagai sambungan kepada part 1 dan part 2 sebelum ni tentang tips dan cara tingkatkan ranking alexa, sebagai buat part 3 plak k. Untuk part 3 akan… Read more

DARPA: Transformer Kereta, Helikopter & Kapal Terbang

Kereta terbang,,sesuatu yang sangat menarik kan..pasti korang juga tertarik untuk paling tak pun untuk melihat sendiri bagaimana rupanya. DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) sedang berusaha untuk mencipta sejenis kereta terbang yang berfungsi untuk memenuhi keperluan di darat mahupun di udara. Kenderaan ini boleh dikatakan 3 dalam 1 kerana ia… Read more

Video Maharaja Lawak Minggu Ke 10

Aku minggu ni balik kampung seminggu lebih, jadi tak sempat nak tengok maharaja lawak minggu ke 10. Pastu, kat kampung plak tak langgan pakej astro warna, so memang tak dapat nak tengok minggu ke 10 punya aksi. Ni 1st time tak tengok masa ditayangkan. So, ada sesiapa pembaca esempoi kat… Read more

Bush Takbur

Satu hari,,George W Bush telah datang ke KL untuk wat lawatan dan melancong sekali gus…. Disebabkan memang dah sifatnya yang sangat takbur dan sombong …. dia telah pun m’ngomen bangunan2 yg terdapat di Malaysia….lalu dia pun tlah berbual dengan pemandu pelancong yang merupakan warganegara Malaysia….berikut adalah terjemahan daripada perbualan diorang….. Read more