[Gambar] Porsche RM1 juta curi ditemui

Kereta Porsche Panamera 4 yang berharga hampir RM1 juta yang dicuri di sebuah pusat pameran kereta mewah di Bukit Bintang tempoh hari (11 Oktober 2012), kini telah berjaya ditemui semula oleh anggota polis. Kereta Porsche itu dijumpai pada jam 12.30 tengah hari semalam di tempat letak kereta Pasar Borong Selangor,… Read more

Budak maut rumah dirempuh Kereta Mercedes

Seorang budak berusia 2 tahun maut manakala ibunya pula cedera apabila sebuah kereta berwarna putih merempuh rumah kedai di Kampung Dalam Rhu di tumpat,Kelantan kelmarin. Kejadian dikatakan berpunca dari seorang pemandu yang terlelap tidur ketika memandu kereta sebelum terbabas. Kereta yang dipandu seorang lelaki itu merempuh dinding konkrit rumah kedai… Read more

Petani Di China bina replika Lamborghini Reventon

Seorang petani Di China, Wang Jian bertindak membina sendiri sebuah kereta Lamborghini Reventon ekoran kerana tidak mampu membeli kenderaan itu yang berharga sekitar AS$1.6 juta (RM4.9 juta) sebuah. Petani kretif itu, Wang Jian pernah bekerja di sebuah bengkel kenderaan selama lebih 10 tahun. Dia memggunakan beberapa bahagian badan dua kereta… Read more

Harga Kereta Kia Optima Baru – Optima K5

Hari ni syarikat pengeluar kereta negara Naza melancar kereta model baru untuk Optima iaitu Optima K5. Pelancaran dilakukan di pusat pameran Kia Red Cube oleh pengerusi eksekutif naza, SM Nasaruddin. Harga bagi kereta Optima K5 ini adalah RM143,000 termasuk insuran. Apapun, jom layan gambar kereta Optima K5, angkatlah satu, hehe…. Read more

Kereta Menuju ke Langit -Audi

Sculpture besi setinggi 35m ni menunjukkan  2kereta yang berlumba menuju ke langit. Dibuat sempena ulang tahun ke 100 oleh Audi. Mercu tanda ni mengambil masa 4 minggu dan 12 orang untuk disiapkan. 2 kereta yang diambil ialah Auto Union 1937  dan supercar Audi R8 V10. Via

Kereta atau Motosikal??

François Knorreck  amil masa 10 tahun untuk menyiapkan bende ni dengan kos sebanyak 15,000 euros. Ciri-ciri kereta/motosikal ni dilengkapi dengan enjin 1000cc, gabungan style  Volkswagen Golf GTI , Audi 80 dan Citroen Xantia model- Bagi aku dah macam ferRari dah ….hehe… so, suke hati korang la nak anggap ni kereta… Read more

Kereta Konsep Tembikai

Pemilik kereta ni macam suka giler kat tembikai, sampaikan kereta dier pun nak nampak macam tembikai