Buku Where I Did Come From Diharamkan

Menurut berita terbaru, buku Where I Did Come From telah diharamkan penjualan oleh Kementerian Dalam Negeri. Tindakan ini dilakukan setelah pendedahan tentang penjualan buku ini. Buku ini dikatakan memaparkan illustrasi yang tak sesuai untuk kanak2. Banyak gambar2 yang tak sesuai untuk tatapan kanak2 ada dalam buku ini. Buku Where I… Read more

Lukisan Dinding yang Sangat Woww

Lukisan dinding yang sangat cantik dan kreatif boleh membuatkan kewujudannya seakan hidup. Dari jauh kelihatan seakan ‘real’ dan bila didekati ternyata ianya cumalah sebuah lukisan. Jom tengok hasil lukisan dinding yang sangat kreatif dan woww dari seluruh dunia…

Lukisan Batu Comel

Lukisan atas batu, bukan lukisan zaman batu ek.. Lukisan batu ni adalah hasil daripada ilham Suzi Chua yang berasal dari Malaysia. Kalau korang pegi kat website  suzichua.com, korang boleh upah dia lukis pet korang atas batu dengan harga USD 30-USD 50.

Gambar iklan.

Pengiklanan memerlukan idea yang menarik untuk menarik minat pengguna. Contoh nya di televisyen, iklan yang menarik bagi aku ialah iklan maxis. Dia guna lukisan yang dipotong dan hanya jari untuk mengiklan produk maxis. Gambar – gambar kat bawah ni merupakan antara idea pengiklanan yang menarik dan kreatif.