Gambar Piala Dunia Setelah di “Photoshop”

Jom sekodeng gambar-gambar semasa Piala Dunia lepas setelah di “Photoshop”kan…

Pelik Tapi Benar

Jom tengok koleksi gambar pelik tapi betul-betul berlaku..Hurm…macam-macam la kat dunia ni =)

Awan Pelik Muncul di Uruguay

Satu pemandangan yang pelik bila awan ni muncul di Las Olas Beach in Maldonado, Uruguay. Gambar ini diambil pada 25 Januari 2009. Pelik betul, nampak macam ade bandar terapung je kat atas tu.. Subhanallah..

Arca Pelik dan Menarik Seluruh Dunia

Ok, kali ni koleksi sculpture pelik plak.. Sculpture tu arca la dalam bahasa Melayu kan..hehe. Okeh, koleksi ni diambil dari rawak kat internet tak sure la pulak dari mane. lembu seekor angkasawan …haha Oh…tolong!!! Lemas ni…. Ah!!, Monster gigit bontot !! Jari sape putus ni??? Aku boleh tembus dinding…korang boleh… Read more

Ubi Kentang bentuk Orang

Korang ingat lagi tak post pasal ubi kangkang? haa…. tapi kali ni ubi ni betul-betul bentuk macam orang. Seorang petani daripada Langzhong, China telah menemui ubi berbentuk orang diantara tanamannya. Panjang ubi ni lebih kurang 62cm. Pastu petani tu cakap: Zheng said: “I don’t know whether it is good or… Read more

Ubi Kangkang -Pelik Betul

Ubi kangkang Sejenis ubi berbentuk aneh telah dijumpai oleh seorang penduduk tempatan. Ubi tersebut dinamakan ubi kangkang kerana ia benar-benar menyerupai kaki seorang manusia yang sedang mengkangkang. Penemuan ini mencetuskan banyak tanda tanya dikalangan orang ramai, para pengkaji dan peminat mistik. Adakah penemuan ubi ganjil ini mempunyai kaitan dengan benda… Read more

Roti berdarah.

Mayat dan anggota badan yang berdarah. Apa kaitannya dengan roti kan? Kalau roti ada kaitan dengan mayat dan anggotan badan yang berdarah pulak, apa masalahnya? hahaha. Ini kreativiti masing – masing. Bagi penggemar roti, tak kisah la dari jenama apa pun. Diharap gambar – gambar di bawah ni tidak menjejaskan… Read more

Nampak bumi ni bulat Dari Burj, Dubai

Wah..macam dunia atas awal plak… macam dalam citer Doraemon pun ade

Simbolik Seni orang ais

Ya, Ais mudah cair. Orang-orang ais ni merupakan simbolik kepada ais di kutub utara yang semakin cair akibat dari suhu pemanasan global. Pergg…aku rase post aku baru-baru ni asyik citer pasal suhu dunia je.

Manusia Jadi Cair Bila Suhu Dunia Meningkat?

Orang cair ni merupakan simbolik kepada isu pemanasan global yang menyebabkan ais kat kutub utara jadi cair. Untuk menarik perhatian orang ramai mengambil risalah mengenai isu tersebut, seorang pemuda dari Red Cross Argentina mencairkan dirinya kat tepi pejalan kaki ni.