Millennium Park Chicago

Dibuka pada tahun 2004 selepas banyak kali ditangguhkan disebabkan kekurangan budject. Millennium Park ni projek terbesar di Chicago dengan kos $480 million dan lanskap arkiteknya ialah Kathryn Gustafson. Ape yang ade kat park ni? Tengok gambar >>>

LILYPAD: Bandar Terapung

Lilypad direka oleh Vincent Callebaut, yang berkonsepkan bandar terapung. Designnya betul-betul gempak…Tengok 4 lagi gambar

Koleksi Gambar Lawak & Pelik Part 2

Jom layan gambar seterusnya…

Koleksi Gambar Lawak & Pelik Part 1

Jom layan gambar-gambar pelik dan kelakar ni… huhu

Iklan Piala Dunia FIFA yang kreatif

Berikut merupakan koleksi iklan sempena Piala Dunia 2010 yang amat kreatif di seluruh dunia. 1) Kereta Piala Dunia dari jenis Hyundai

Penyeluk Saku Kanak-kanak

Aksi-aksi penyeluk saku kanak-kanak bukan cute tau..hoho..Kecik-kecik dah nak jadi toyol. Kan kantoi.

Perhentian bas yang kreatif

Kalau pergi luar negara, macam-macam bus-stop kita boleh tengok. Tapi sekarang dekat Malaysia pun apa kurangnya, dah banyak juga ada bus-stop yang creative setanding dengan negara luar. Hehe. Tapi belum ada gambar, siapa yang ada gambar bolehlah kongsikan dekat sini.

9 Zebra Cross Terunik

Jom layan sembilan zebra cross yang paling unik di dunia! 1) Plug zebra cross – Kreatif betul diaorang ni boleh buat zebra cross camni. Wayar plug tu dijadikan double line. 2) Words zebra cross – Macam-macam tulisan ada. Sambil nak melintas, sambil tu baca. Agak-agak kena langgar dengan kereta, pasrah… Read more

Bas Sekolah di Jepun

Apa yang menariknya pasal bas Sekolah di jepun??? Mesti la lagi canggih kan. Haa…ni la bas sekolahnya, luar nampak macam biasa tapi dalam…. waa…terkejut tengok, best giler la siap dengan komputer. Maknanya korang takde la boring time nak pegi sekolah. boleh online facebook kejab. ni pulak gambar bas di india,…… Read more