Nik Aziz dapat cicit kembar

Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menerima perkhabaran gembira sempena hari lahir yang ke 82 apabila mendapat cicit kembar yang dilahirkan pada 21 Januari lalu. Pasangan kembar perempuan itu selamat dilahirkan di klinik swasta An-Nur, Kubang Kerian kira-kira jam 7.15 pada hari Isnin lalu. “Anak serta cucu cicit yang ramai… Read more

Kate Middleton Hamil

Isteri kepada Putera William,Kate Middleton terpaksa bermalam di hospital untuk dirawat akibat alahan mengandung yang teruk selepas pengumuman bahawa pasangan diraja berkenaan dijangka menyambut anak pertama mereka.Keluarga diraja Britain itu mendedahkan berita gembira tersebut pada Isnin,sekali gus menamatkan spekulasi hangat mengenai bayi yang bakal menjadi raja Britain sama ada ia… Read more

Aishwarya Gembira Jadi Ibu.

Selepas hampir setahun barulah aktres Aishwarya akhirnya sudi untuk berkongsi cerita tentang anak sulungnya,Aaradhya.Sebelum ini,dia dan suaminya mengelak untuk bercakap tentang puteri kesayangan mereka itu. Dalam satu temu bual bersama One India,Aish memberitahu dia sangat bahagia bergelar seorang ibu.Katanya Aaradhya adalah satu anugerah yang paling indah dalam hidup dia.Bekas ratu… Read more

Lelaki Kacak

Apa yang korang rasa apabila mendengar perkataan lelaki kacak? Tentu anda akan terpikir tentang lelaki yang kacak bukan. Sebagai contoh seperti Aaron Aziz ke, takpun David Beckham ke dan ramai lagi. Tetapi macam mana pula mereka yang tak kacak, adakah mereka boleh jadi lelaki kacak? Sememangnya boleh sepatutnya, sebab lelaki… Read more

Anak Kembar Ku..

Empat orang bakal ayah sedang menunggu kelahiran bayi mereka diruang rehat sebuah hospital. Kegelisahan jelas diriak muka mereka… Seorang jururawat keluar dari bilik pembedahan lalu berkata kepada lelaki yang pertama, “Tahniah! Isteri Tuan selamat melahirkan anak kembar dua.” “Kembar dua! Kebetulan pula, saya bekerja di menara berkembar Petronas,” kata lelaki… Read more

Selamat Tahun Baru Cina Buat Semua.!

Gong Xi Fa Cai..!! Walaupun masyarakat cina dah menyambut Tahun Baru Cina yang ketiga hari nie, e Sempoi masih ingin nak mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina buat semua yang menyambut dan tidak menyambut dan kitorang doakan semoga semuanya gembira menyambut tahun baru naga air dimana mengikut kepercayaan masyarakat cina, tahun… Read more

Aromaterapi Rumput??

Kajian yang dilakukan oleh Dr. Lavidis selama hamper tujuh tahun tersebut berjaya dibuktikan melalui aroma rumput yang baru sahaja dipotong mampu menenangkan perasaan dan jiwa yang gelisah. Menurut beliau, rumput segar yang baru dipotong akan melepaskan sejenis zat kimia. Dan jika zat kimia yang dilepaskan oleh rumput itu dihidu dan… Read more

Teka Teki : Sila Jawab Ye

Teka teki special ini diolah berdasarkan kejadian benar yang berlaku di Perancis. Begini, suatu hari seorang tauke kedai bunga yang berasal dari Jerman pergi ke 1 kedai gunting rambut. Selepas gunting, lelaki Jerman itu pun hulurkan duit, tapi si tukang gunting rambut berkata, “tak apa cik, sekarang saya tengah buat… Read more

Kisah Kucing Mengembara Demi Kasih Pada Tuannya

Seekor kucing yang dinamakan Clyde pasti gembira apabila akhirnya menemui tuannya di Tasmania, Australia. Pertemuan tersebut telah dinanti oleh kucing tersebut selama 3 tahun setelah melalui pengembaraan panjang sejauh 3862 km. Ashley Sullivan, pemilik kucing tersebut mengaku telah pasrah untuk menerima hakikat bahawa dia tidak dapat menemui kucing kesayangannya lagi… Read more

Kisah Kembar

Empat orang bakal ayah sedang menunggu kelahiran bayi mereka diruang rehat sebuah hospital. Kegelisahan jelas diriak muka mereka… Seorang jururawat keluar dari bilik pembedahan lalu berkata kepada lelaki yang pertama, “Tahniah! Isteri Tuan selamat melahirkan anak kembar dua.” “Kembar dua! Kebetulan pula, saya bekerja di menara berkembar Petronas,” kata lelaki… Read more