Susu Pelihara Kesihatan Otak.

Susu terkenal sebagai minuman yang menyihatkan serta baik untuk pertumbuhan tulang dan badan.Satu penyelidikan yang dilakukan di Universiti Maine,Amerika Syarikat,mendapati bahawa orang dewasa yang minum susu setiap hari dapat memelihara kesihatan otak. Penyelidikan ini dilakukan melalui ujian terhadap 900 responden yang berumur di antara 28 hingga 98 tahun.Antara uji kaji… Read more

Anak Ikan Yu Disambar Helang Masih Hidup.

Seekor anak ikan yu yang masih hidup ditemui di Kelab Golf San Juan Hills,Los Angeles.Anak ikan yu bintang yang sepanjang 60 sentimeter itu dipercayai disambar seekor burung helang laut di Lautan Pasifik dekat padang golf tersebut.Kemudian burung helang itu melepaskan ikan tersebut semasa ia terbang melintasi padang golf berkenaan. “Seorang… Read more

Senam Seni ala Sinchan..hohoho..

Disini kitorang nak kenalkan sejenis senam seni yang terbaru.. Senam seni ini hanya mengambil masa 7 minit untuk dilakukan..ikutla arahan ni betul2 yek… ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up.. tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher.. wa..wa.. aaaaaaaaa…. gerak kekanan kemudian ke kiri.. kemudian,,gerak… Read more

Robot Gundam yang Sebenar

Sape penah tengok siri Gundam mesti teruja dengan robot ni. Diorang dah tak main yang kecik-kecik, buat yang besar terus. Paling cool sekali bila robot ni boleh gerak-gerak kepala. Hurm, mungkin diorang nak bina teknologi gundam lepas ni. syok kan? P/s: model ni setinggi 60 kaki dan mengikut saiz sebenar… Read more