14 Tanda Orang Berbohong

1.Tidak mampu bertentang mata Hal yang paling biasa apabila seseorang berbohong adalah dengan melihat wajah mereka.Terutama di mata.Biasanya orang yang sedang berbohong tidak mampu bertentang atau menatap mata dengan anda.Mereka juga semakin sering mengerdipkan mata.Biasanya seseorang akan berkedip sebanyak 15 hingga 20 kali seminit tetapi dalam keadaan malu,tegang dan berbohong,kadar… Read more

Gelagat tunggu hari kiamat

Hari ini iaitu 21 Disember 2012 ada segolongan orang percaya kiamat akan berlaku. Berikutan itu dibeberapa negara macam-macam gelagat berlaku. Di China, pihak berkuasa disana telah menangkap hampir 1,000 orang dalam operasi memburu sebuah kumpulan Kristian yang dikenali sebagai Tuhan Maha Besar yang menyebarkan khabar angin tentang hari kiamat ini…. Read more

Kejam!

KEJAM!!Dua lelaki warga kemboja tergamak memukul dan mencekik seorang kanak-kanak berusia lima tahun sehingga mati hanya kerana diejek gila oleh kanak-kanak tersebut.Kemudian mayat kanak-kanak itu dibungkus lalu dicampak dalam semak di belakang sebuah rumah di Kampung Sungai Udang,Klang. Mayat Syed Rasikin Syed Ismail ditemui bapanya yang berumur 35 tahun kira-kira… Read more

Akibat Kegawatan Ekonomi Dunia~Superhero Wat Part Tym..

Hhohohohhhh…korang mesti tengok semua nih..akibat kegawatan ekonomi dunia, superhero-superheroes seluruh dunia nekad nak wat part-tym job bagi menyara diri mereka sendiri dan kekasih-kekasih mereka..dunia skg keja menyelamat dah tak diperlukan dah dengan kehadiran polis, cid, fbi, bomba, pasukan penyelamat gerakan am, askar-askar dan macam-macam lagi lah.. :panic:      … Read more

Senam Seni ala Sinchan..hohoho..

Disini kitorang nak kenalkan sejenis senam seni yang terbaru.. Senam seni ini hanya mengambil masa 7 minit untuk dilakukan..ikutla arahan ni betul2 yek… ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up.. tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher.. wa..wa.. aaaaaaaaa…. gerak kekanan kemudian ke kiri.. kemudian,,gerak… Read more

Gunung Ais Menyanyi

Semuanya bermula pada bulan Julai dan November, tahun 2002, ketika para ilmuwan dari institute tersebut menjalankan penelitian ke atas gerakan Bumi di Antartika. Saat tekun merakam bunyi  seismos untuk mengukur gempa bumi dan gerakan tektonik pada lempeng ais di pesisir Atlantik, Selatan Antartika, tiba-tiba mereka terdengar signal akustik berfrekuensi sekitar… Read more

Fakta PERLU Tahu

Posisi tubuh mempengaruhi memori: Bila orang seketika lupa dengan tanggal-tanggal penting dalam hidupnya, mengubah posisi tubuh bisa membantu mengembalikan ingatannya tersebut. Misalnya dengan berjalan sejenak atau meniru posisi pada saat momen itu terjadi. Memori bisa bersimpan dalam indera. Selain posisi tubuh, bau dan suara juga dapat membangkitkan memori. —— Pubertas… Read more

Gerakan Bakar Al-Quran (Tragedi 11 September)

Assalamualaikum semua.. Tadi ade tengok isu membakar al-quran di berita TV3 kononnya untuk memperingati tragedi runtuhnya World Trade Center (WTC) pada 11 September 2001 Di Amerika Syarikat.