Kegunaan-Kegunaan Lain Ubat Gigi

-Mengurangkan rasa sakit sekaligus mengubati disengat serangga dan menghindarkan dari terluka. -Mengurangkan rasa sakit sementara apabila terbakar kecil dan melecur terkena api. -Mengecilkan jerawat.Letakkan satu titik kecil ubat gigi ke jerawat pada malam hari sebelum tidur. -Mengilatkan kuku. -Menghilang bau di tangan seperti bau bawang,hanyir ikan dan sebagainya. -Membuang dakwat… Read more

Misteri Pulau Sandy yang tidak ditemui

Dilaporkan beberapa orang saintis Australia yang dianggotai Dr. Maria Seton dari Universiti Sydney gagal menemui Pulau Sandy selepas misi pelayaran pencarian mereka selama 25 hari. Pulau ini terletak di Laut Coral, barat Pulau Australia dan dikatakan ada dalam beberapa peta dunia dan menerusi enjin carian peta Google. Menurut Seton, atlas… Read more

Apple Perkenal iPad Mini.

Syarikat Apple Inc memperkenalkan iPad mini keluaran terbaru mereka yang dijangka mampu mengatasi pasaran komputer tablet daripada beberapa pesaing terdekatnya seperti Amazon,Google dan Samsung. “Komputer ini bukan versi mini bagi iPad,tetapi satu gajet rekaan baharu secara keseluruhannya,”kata Timbalan Presiden Pemasaran Apple,Phil Schillernya pada majlis perasmian iPad. Paparan skrin sentuh iPad… Read more

Apa Yang Berlaku di Internet dalam 60saat??

Andai kata lah korang tidak online dalam masa 60 saat sahaja, adakah korang rasakan bahawa korang lah orang yang paling rugi di dunia? Sekiranya korang jawab tidak, maka baca dulu fakta di bawah. Lepad tu korang decide lagi keputusan korang yang tadi. 1500+ postingan di blog 98,000 twit terbaru 12,000… Read more

Google Earth Spot ‘Tuhan’? Betul ker.??

BERN – Korang percaya tak kalau Google Earth dapat mengambil gambar Tuhan.?? Fenomena aneh dan pelik telah dirakam oleh Google Street View. Layanan pencitraan digital tersebut menangkap gambar yang dikatakan sebagai pemunculan Tuhan di Bumi. Gambar yang berbentuk bayang-bayang tersebut tampak tergantung di udara, di sebuah danau di Quarten, Swiss…. Read more

Google Lancar Majalah Digital ‘Currents’

 Menurut berita terkini, syarikat enjin pencarian terkenal iaitu Google telah melancarkan majalah digital terbaru yang diberi nama “Current”. Namapun memang ada kaitan dengan terkini bukan. Kepada peminat google boleh la usha2 majalah digital tersebut. Currents dibangunkan sebagai saingan kepada Flipboard dan juga Livestand. Majalah digital ini sesuai bagi peranti mudah… Read more

Barrack Obama & David Cameron Kissing??

Surf punya surf..google punya google..lalu terbelalak lah mata aku dengan 1 penemuan mengejutkan yang aku jumpa dalam Google Image..dimana kat sana ada 1 gambar yang menjadi fenomena dunia semasa sekarang ini iaitu imej gambar Presiden Amerika Syarikat, Barrack Obama dengan Perdana Menteri Britain sedang asyik bercium dengan penuh elegan nya..aikkk..elegan… Read more

Tips Dan Cara Untuk Naikkan Ranking Alexa – Part 1

Hari ni saya nak kongsi sikit tentang cara-cara untuk tingkatkan ranking alexa. Tapi kenapa nak kena naikkan ranking alexa ni? banyak sebab sebenarnya, terpulang pada masing2 untuk menentukan sebabnya. Ada yang nakkan ranking tinggi sebab nak promote blog, ada yang nak ranking tinggi sebab kepuasan, ada yang nak jadi top… Read more

Makan Malam 1 Trilion

Menarik untuk dikongsi..makan malam jutawan dunia. Tidak dapat dipastikan bilakah makan malam ini diadakan namun apa yang menarik ialah jarang kita dengar jutawan-jutawan dari dunia maya seperti pemilik Google, Facebook, Apple, Twitter serta Yahoo duduk semeja untuk menghadap makan malam bersama jutawan perniagaan realiti lain, di tambah pula dengan kehadiran… Read more