Pressure Cooker Yang Murah

Tentu ramai yang suka memasak dalam kalangan pembaca blog esempoi bukan? Sekarang di bulan puasa tentu banyak masakan yang kita nak cuba masak bagi keluarga kita. Setengah masakan ada yang perlu menggunakan pressure cooker. Pressure cooker ni merupakan periuk yang boleh digunakan untuk memasak sesuatu masakan dengan cepat dan hasilnya… Read more

Rafizi nafi minta maaf kepada Zahid Hamidi

Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli menafikan laporan beberapa media sosial mendakwa beliau telah memohon maaf kepada Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi hari ini sambil menegaskan akaunnya digodam. Menurut Rafizi  kenyataan itu adalah tidak benar serta berniat jahat dan ia direncanakan oleh blog pro-Umno dengan tujuan memfitnahnya dan… Read more

AYAMAS Nafi Guna Antibiotik Chloramphenicol

Ayamas Food Corporation Sdn Bhd(Ayamas) telah menafikan dakwaan yang menyatakan syarikat itu menggunakan antibiotik yang diharamkan pihak berkuasa dalam produk ayam keluaran syarikat tersebut seperti yang didakwa sebelum ini. Menurut Pengurus Besar Kumpulan Komunikasi Korporat Ayamas,Rosniza Baharum pihaknya sangat terkejut mendengar larangan import produk ayam keluaran Ayamas ke Sarawak oleh… Read more

[Gambar] DAP Guna Treler Kempen ‘Ubah Sekarang Bersihkan Malaysia’

Kreatif, itulah yang boleh dikatakan dalam aktiviti berkempen Pakatan Rakyat bagi menghadapi Pilihan Raya Umum ke 13  tidak lama lagi. Sebelum ini PKR  berkempen dengan Bas Jelajah Merdeka Rakyat mereka ke beberapa tempat diseluruh negara. Dilaporkan tengah hari tadi, DAP pula telah melancarkan Treler ‘Ubah Sekarang Bersihkan Malaysia‘. Memang gempak… Read more

Kontraktor palsu tipu RM2 juta

Kaya la Kontraktor ni, tipu orang bukan ribu-ribu, tapi ni tipu sampai RM2 juta.Apa-apa pun rezeki tu tetap tak halal dan haram digunakan tambah-tambah kalau guna buat makan. Kontraktor ini dikatakan telah menipu 10 pemilik rumah dan kini menjadi buruan polis diatas kes ini. Dilaporkan suspek memperdayakan mangsa-mangsanya kerana dilihat… Read more

Isteri guna darah haid dan air mani gajah sihir suami

Dilaporkan seorang isteri sanggup menyihir suami sendiri dengan menggunakan darah haidnya dan air mani gajah. Dikatakan isteri itu bebuat demikian supaya suami menurut segala perintahnya dan dia pula bebas melakukan apa saja yang diinginkan. Tidak cukup dengan itu, isteri terkutuk itu turut menggunakan tangkal pengikat nafsu, minyak pengasih dan wafak… Read more

Samun guna pemetik api

Pada hari Selalu lalu seorang lelaki nekad menyamun sebuah restoran di Seremban Jaya,menggunakan pemetik api berbentuk seperti pistol sebenar. Dia bagaimanapun telah ditahan polis dirumahnya di Taman Bunga Blossom, Rahang pada jam 11 malam hari sama iaitu tidak sampai enam jam selepas menyamun. Polis dapat mengesan alamat suspek menerusi nombor… Read more

Semakan Slip Penyata Gaji Secara Online Untuk Kakitangan Awam 2012

Sekarang ni kakitangan awam boleh menyemak atau mengakses slip penyata gaji secara online. Kemudahan ini memang boleh digunakan pada tahun 2012 ini dan seterusnya. Untuk menyemak slip penyata gaji tersebut, anda boleh ke laman web berikut: https://epenyatagaji-laporan.anm.gov.my/Layouts/Login/Login.aspx Pada laman tersebut anda boleh mendaftar terlebih dahulu, dengan klik mendaftar untuk kali… Read more

Tabiat Tidur Pelik

Hmmm..dunia zaman sekarang..nak tidur pun macam-macam tabiat pelik yang ada..ada yang menonggeng, ada yang melintang, ada yang suka tidur berdiri, ada pulak yang kencing sambil tidur, dan ada jugak yang suka tidur dalam keranda..hmmm..korang tengok ler sendiri….                      Hohoho…bagi aku lah kan..selesa lagi tidur berbaring macam biasa, guna selimut..hmmm..boleh berdengkur… Read more