Keropok Lekor Losong Terengganu Sedap

Pernah makan keropok lekor tak? Kalau sebut keropok mesti dah biasa makan. Keropok lekor pun ramai yang biasa makan. Tapi kalau nak yang betul2 sedap dan rasa yang best, salah satunya adalah keropok lekor losong terengganu. Kenapa namanya ada tambah losong? sebab keropok lekor losong ni asalnya adalah dari kampung… Read more

Kecewa Air Asia Enggan Guna Jambatan Aero

Sepuluh pertubuhan bukan kerajaan (NGO) meluahkan rasa kecewa kerana keengganan syarikat AirAsia untuk menggunakan jambatan aero yang akan disiapkan di KLIA2. NGO2 ini mewakili golongan orang kelainan upaya (OKU) yang terdapat di Malaysia. Sepatutnya jambatan aero ini perlu digunakan oleh golongan seperti perempuan mengandung, kanak2, orang tua dan yang golongan… Read more

Google Lancar Majalah Digital ‘Currents’

 Menurut berita terkini, syarikat enjin pencarian terkenal iaitu Google telah melancarkan majalah digital terbaru yang diberi nama “Current”. Namapun memang ada kaitan dengan terkini bukan. Kepada peminat google boleh la usha2 majalah digital tersebut. Currents dibangunkan sebagai saingan kepada Flipboard dan juga Livestand. Majalah digital ini sesuai bagi peranti mudah… Read more

Misi atau Duit..??

MOSTI sedang mencari angkasawan utk dihantar ke marikh. Walaubagaimanapun, mereka hanya boleh pergi sahaja, dan tidak akan pulang ke bumi. Calon pertama, seorg engineer di tanya berapa banyak wang yg dia mahu.”Sejuta” jawapnye “Saya nak sumbangkan utk anak-anak yatim.” Calon seterusnya adalah seorg doktor. Dia juga di tanya soalan yg… Read more

Wanita Dari India Tarik Trak Guna Gigi

Seorang wanita dari negara India yang bernama Seema Bhadoria dan berusia dua puluh enam tahun menarik trak dengan menggunakan giginya. Usaha rekod ini dibuat di bandar Bhopal di negeri Madhya Pradesh di tengah-tengah India. Mari tengok gambarnya dibawah ni: Dikatakan pada masa akan datang, sasaran Seema adalah untuk menarik lokomotif… Read more