Tiket Balik Kelantan Dah Habis

Tiket bas ekpress untuk balik ke Pantai Timur terutamanya ke Kelantan telah habis dijual samada secara dikaunter atau secara online. Padahal bulan ramadhan baru bermula. Ini merupakan fenomena biasa di musim perayaan kerana ramai anak perantauan negeri Kelantan yang berada di serata semenanjung samada bekerja atau belajar. Namun masih ada… Read more

Kesalahan Ketika Memakai Minyak Wangi.

1.Pakai perfume semasa tubuh masih basah Biasanya kita memakai perfume selepas mandi.Tapi jangan terus memakainya setelah habis mandi.Pakai setelah badan agak kering.Tunggu sejenak agar kulit anda mengeluarkan minyak semulajadi dari tubuh supaya perfume tersebut lebih serasi dengan minyak pada kulit anda. 2.Pakai perfume lebih daripada satu pada masa yang sama… Read more

Kutipan Terkini Filem Adnan Sempit 2 Dan Komen Peminat

Setelah memulakan tayangan pada 23 februari lalu, peminat tentu menunggu2 berapakah kutipan terkini filem Adnan Sempit 2 ini. Namun masih terlalu awal untuk mengira kutipan kerana belum masuk seminggu lagi tayangannya. Tetapi dari segi komen2 penonton, memang agak positif. Layan Fanpage Adnan Sempit 2 —> https://www.facebook.com/pages/Adnan-Sempit-2-Sampai-Ke-Lubang-Cacing-Gua-Cari-Lu/250340691716872 Jadi sekiranya anda telah… Read more

Adik Makan Newspaper

Minah, 7 tahun, disuruh oleh ibunya untuk menjaga adiknya yang sedang bermain, kerana ibunya sedang memasak. Ketika sedang bermain, bayi adiknya itu memakan suratkhabar hampir habis 1 halaman. Tina sangat terkejut dan takut dimarahi oleh ibunya… Minah : “Ibu…. Adik makan surat khabar sampai hampir habis!”. Ibu : “Apa?!” Dengan… Read more

Wang Tunai RM14,000 Hangus Terbakar

Kejadian ini berlaku di Tamparuli, Sabah di mana sebuah rumah papan separuh konkrit terbakar. Rumah ini didiami oleh 9 orang beranak dan di katakan terbakar pada waktu pagi. Akibat kebakaran tersebut, keluarga terlibat tinggal sehelai sepinggang kerana semuanya habis musnah. Selain itu, dakwa mereka wang tunai sebanyak RM14,000 turut hangus… Read more

Buat Kerana ALLAH.!

Kisah nie adalah untuk renungan kita bersama ek.?? Suatu hari, Sayidina Ali bin Abi Talib menyerang seorang Yahudi yang sel;alu menghina agama Islam. Pemuda Yahudi itu diserang habis-habisan hingga dia rebah ke tanah dan tidak berdaya lagi unuk menangkis serangan, libasan pedang dan puklan demi pukulan panglima Islam itu. Kini… Read more

Niat Sebenar Syaitan

Pada zaman dahulu, ada seorang lelaki buta yang amat rajin bersolat di masjid. Bagi memudahkannya berulang alik, dia mengikat seutas tali menghubungkan rumah dengan masjid berkenaan. Berpandukan tali itulah ,dia berjalan setiap hari untuk solat berjemaah. Jarak di antara rumah lelaki buta dengan masjid tidaklah seberapa jauh, namun masalahnya ialah… Read more

lawak tikus hebat

Suatu petang di rumah konkrit milik seorang jutawan bergelar datuk, 3 ekor tikus kembar bersembang di lubang tersorok di sudut dapur. Masing-masing jual tembirang. Tikus 1: Ahad lepas, ketika saya berjalan di kebun bunga di belakang dapur, saya terjumpa perangkap tikus. Ceh! Tuan rumah ini mo perangkap saya konon. Sekali… Read more

Dialog Antara 2 Hantu..

Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya, “Apsal kau ni asyik menggigil je?” “Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati… Read more