Info Ringkas Perayaan Deepavali.

Hari Deepavali juga dikenali sebagai Diwali dan Divali.Ia merupakan perayaan yang disambut oleh semua penganut yang beragama Hindu di seluruh dunia dan merupakan hari cuti di Malaysia.Perkataan Deepavali merupakan gabungan perkataan “Dipa” yang beerti cahaya dan perkataan “Gavali” yang beerti barisan.Perayaan Deepavali ini disambut pada hari ke 14 bulan Aipasi… Read more

Cik Pon

Tambi baru balik daripada bermain futsal..tambi ni seorang yang penakut..Dalam perjalanan balik..dia lalu di sebuah jalan yang gelap… tiba2 dia terbau sesuatu yang sangat wangii..Dia pun mulalah teringat tentang kisah hantu yang orang kampung dia slalu crita.. Si tambi ni pun dah ketaq teloq2..sebab takut….pastu dia ternampak seorang awek cun… Read more

Aman jumpa hantu..

Boss: dey,thambi saya mahu itu kamu ha cat office saya ye.. Aman: hmmmm.. Aman: warna boss.. Boss: Dey tambhi cat warna putih l..a Aman: tak boleh boss nanti kita bankrupt.. Boss: itu cat warna putih kasi malangka?? hish merapu saja kamu ini.. Aman: bukan camtu tapi nanti pekerja yang nak… Read more

Sam dan Dol

Perbincangan Antara 2 Genius! Mengisahkan 2 sahabat.. sorg SAM sorg DOL SAM: Kenapa kamu cakap minum susu segar boleh bawa maut? DOL: Sebab semalam semasa aku tengah minum,lembu tu terajang aku. Nasib baik tak mati. =================================== SAM: Apasal ko marah kat tokey kedai 2 Ringgit tu? DOL: Sebab dia tipu…. Read more

Hantu Korek

Rumahtangga Minah dan Wahid selalu mengalami krisis tidak kira siang atau malam mereka akan bertengkar. Setiap pertengkaran itu pastinya menganggu jiran tetangga. “Kalau aku mati…aku akan menjadi hantu dan mengorek tanah di depanku untuk keluar mencekik engkau..” terdengar pekikan si Wahid. Jiran yang mendengar terkejut besar dengan ugutan si Wahid… Read more