Kakitangan Awam Dapat Bonus Hari Raya RM500

Seperti yang diumumkan semalam, kakitangan awam akan dapat bonus hari raya sebanyak RM500 pada 31hb Julai nanti. Manakala pesara kerajaan pula akan menerima bonus sebanyak RM250. Walaupun jumlah bonus yang diterima tidak seberapa, namun diharapkan rezeki yang diperolehi ni dapat digunakan untuk persiapan hari raya yang akan tiba. Selain itu,… Read more

Tiket Balik Kelantan Dah Habis

Tiket bas ekpress untuk balik ke Pantai Timur terutamanya ke Kelantan telah habis dijual samada secara dikaunter atau secara online. Padahal bulan ramadhan baru bermula. Ini merupakan fenomena biasa di musim perayaan kerana ramai anak perantauan negeri Kelantan yang berada di serata semenanjung samada bekerja atau belajar. Namun masih ada… Read more

Mercun Tak Pilih Mangsa

Saban tahun, masih berlaku kes yang sama iaitu kecederaan akibat bermain mercun. Macam2 jenis kes yang berlaku, tapi kebanyakkannya menyebabkan putus tangan, hampir buta, putus jari dan sebagainya. Adakah rakyat kita masih tak serik2 terhadap berita2 yang keluar di akhbar2 dan tv. Banyak kes pula melibatkan mercun bola. Mercun bola… Read more

Kontest Menang Duit Raya Anjuran Puanbee.com

Salam pembaca semua, Hari ni saya nak kongsi sikit berita tentang contest terbaru yang dianjurkan oleh puanbee iaitu pemilik blog puanbee.com. Kontest tu telah bermula pada 25 Julai 2011 dan akan berakhir pada 25 Ogos 2011. Masanya sebulan sahaja. Cara untuk menentukan pemenang adalah dari segi referer terbanyak ke blog… Read more

Cabaran SEO 7: Membuat artikel -Hadiah Wang Tunai

Assalamualaikum, Untuk Tutorial hari ini adalah membuat artikel anda sendiri. Anda boleh dapatkan di (ahli premium sahaja) http://www.teknikamazon.com/tutorial-tambahan/cabaran-seo-7-membuat-artikel-sendiri/ p/s: Hadiah RM500 telah disediakan khas buat peserta terpilih. PESERTA TERPILIH ini dipilih berdasarkan penyertaan yang aktif bukan berdasarkan kejayaan blognya. Jadi dengan hanya memberi komitmen kepada cabaran ini, anda bakal mendapat… Read more

Cabaran SEO 4: Teknik Menganalisis Persaingan

Assalamualaikum, Untuk Tutorial hari ini adalah teknik menganalis persaingan Keyword anda. Download video disini. (ahli Premium sahaja) http://www.teknikamazon.com/cabaran-seo/cabaran-seo-4-teknik-menganalisis-persaingan/ Tiada Tugasan untuk tutorial ini, kerana ia mengajar anda tentang menganalis persaingan. Gunakan 20 Keyword yang anda pilih untuk menganalisis persaingan anda. Username: cyber_goat Level: Ahli Percuma Login URL: http://www.teknikamazon.com/wp-login.php Selamat menyambut… Read more

Cabaran SEO Update #minggu 2

Tahniah kerana berjaya menyelesaikan kesemua tutorial pada minggu lepas. Jika belum menyiapkannya lagi. dinasihatkan menyelesaikannya pada minggu ini. Tutorial pada minggu ke 2 ini ialah: Isnin: Keyword research 2 selasa: Domain dan setup blog Rabu: cara buat Content dan Artikel Khamis: Pemilihan plugin dan theme Jumaat: selamat Hari raya..hehe Bermula… Read more