Tengkorak tergantung di pokok ditemui Sepang

Dilaporkan rangka milik seorang wanita dijumpai tergantung pada pokok di pintu masuk pentadbiran KLIA, semalam. Menurut Ketua Polis Daerah Sepang, Superintendan Imran Abdul Rahman, tengkorak mangsa tergantung pada pokok manakala rangkanya bersepah di atas tanah. Hasil pemeriksaan mangsa berambut panjang dan memakai seluar jeans serta baju-T.Selain itu pasport milik warga… Read more

Keluarga mangsa banjir akan terima RM500

Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan setiap keluarga mangsa banjir yang berpindah ke pusat pemindahan rasmi akan menerima bantuan sebanyak RM500. Sumbangan RM500 itu diberikan kepada mereka bagi mengurangkan bebanan keluarga berkenaan akibat bencana alam itu. Menurut Tan Sri Muhyiddin Yassin lagi sumbangan itu hanya akan diberikan kepada… Read more

Cara Memutihkan Gigi Dengan Strawberi

Bagi penggemar kopi atau teh,anda mungkin sedang berdepan dengan masalah gigi kekuningan.Sesetengah dari anda mungkin sudah lama mengalaminya.Ada yang sudah cuba bermacam cara,tapi tiada sebarang perubahan.Di sini terdapat satu lagi cara untuk memutihkan gigi.Harap anda yang bermasalah itu,sudi-sudikanlah mencubanya.Siapa tahu,usaha anda akan membuahkan hasil. Cara memutihkan gigi yang disyorkan adalah… Read more

Wanita Telan 40 kapsul kokain Dari Brazil

Dilaporkan polis berjaya menahan seorang wanita Thailand yang menelan  40 kapsul kokain bernilai RM160,000 di sebuah hotel di di George Town, Pulau Pinang Rabu lepas. Ketika ditahan dan diperiksa di hotel tersebut, polis menemui sebiji kapsul bersaiz 16 sentimeter yang disumbat di dalam kemaluan. Selepas itu wanita ini dibawa ke… Read more

[Gambar] Lelaki tangkap belut gergasi

Dilaporkan seorang pengail berjaya menangkap seekor belut gergasi di perairan Britain semalam. Difahamkan pengail tersebut, Andy Parker,42 dari Huddersfield, barat Yorks bertarung selama 40 minit untuk menarik naik belut gergasi seberat 43 kilogram itu. Selepas dia dan kawannya berjaya menaikkan haiwan tersebut mereka merakam hasil tangkapannya itu sebelum melepaskan ia… Read more

Polis halang 500 ekor kucing dijadikan lauk

Dilaporkan polis di bandar Xuzhou, China berjaya menyelamatkan 500 ekor kucing untuk dijadikan lauk setelah berjaya menghalang sebuah lori yang membawa haiwan itu di dalam wilayah Jiangsu. Lori itu diarah berhenti setelah ia didapati menggunakan nombor plat luar wilayah. Ketika ditanya pemandu lori itu menjawab arnab namun sebenarnya ia membawa… Read more

Lelaki Kasanova di Myjodoh.net kini kepanasan

Baru-baru ini dilaporkan beberapa mangsa penipuan lelaki kasanova di Myjodoh.net telah membuat laporan polis akibat mereka diperdaya lelaki tersebut. Ekoran itu, lelaki yang dikenali dengan nama Marzuki itu kini bagai cacing kepanasan apabila meminta semua kekasihnya supaya menarik semula laporan polis yang dibuat ke atasnya. “Lelaki itu sedang panas, telefon… Read more

Alat Kawal TV Paling Kotor di Hotel

Percaya tak itu adalah hasil kajian yang dilakukan oleh penyelidik Universiti Houston. Menurut kajian tersebut juga, alat kawalan televisyen dan suis lampu tepi katil adalah yang tempat atau benda paling kotor yang boleh didapati di bilik hotel. Ini logik juga kerana itu adalah benda yang paling biasa disentuh oleh pelanggan… Read more

Rahsia Rambut Cantik Kate Middleton

Wow..korang nampak tak apa yang aku nampak..? Kate Middleton dengan stail rambutnya yang sangat menarik.!! Camne dia buat rambutnya nampak macam original ek.? Tak macam hasil ‘goresan’ dan ‘contengan’ salun murahan..!! Of course la beb..dia nie kan ratu England beb..tak mainlah salun-salun ciput..!! Ye tak..?? Hmmm..korang nak tahu tak hasil… Read more

Bila Bekerja, Bawalah Hati (sebuah kisah)

Pada suatu ketika dahulu, Dieter Zetsche,  CEO merangkap pemilik  syarikat kereta yang terkemuka di dunia, Mercedes Benz telah berhadapan dengan masalah kebocoran paip air di bilik mandi di dalam rumahnya. Paip tersebut selalu bocor sehinggakan beliau khuatir anaknya yang selalu bermain di bilik air akan tergelincir dan jatuh disebabkan oleh keadaan lantai… Read more