Aku Menyesal kahwin…………..

AKU MENYESAL KAWIN……………….. Ini cerita aku….. Aku baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia. Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin.. Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol… Read more

Premis pengedar minuman mengandungi racun diserbu

Dilaporkan 2 premis pengedar minuman ‘tunjuk langit’ yang mengandungi racun dimethinsildenafil telah diserbu oleh Bahagian Penguatkuasa Farmasi Kuala Lumpur pagi tadi. Dalam serbuan pada jam 10 pagi itu, 3 jenis produk bernilai hampir RM1 juta telah dirampas. Produk ini dikhabarkan lebih berbahaya kerana didapati kandungan racun dalam produk berkenaan sudah… Read more

Pukauan Pak Arab

Sekumpulan tiga pelancong Arab didapati bergiat aktif menyamun butik atau kedai di Kuala Lumpur menggunakan kaedah pukau. Mereka terdiri daripada seorang wanita berumur 50 an dan 2 orang lelaki. Taktik mereka untuk melakukan jenayah itu ialah berpura-pura memasuki sesebuah premis terutama menjual cenderamata kepada pelancong sebelum berpura-pura membeli satu daripada… Read more

Bilal, siak terima sagu hati RM500

Dilaporkan Majlis Ugama Islam dan Adat Resam Melayu Pahang (Muip) telah menyumbangkan saguhati RM500 seorang kepada 122 bilal dan 114 siak di daerah Temerloh, Pahang. Menurut Pengerusi Persatuan Pegawai-pegawai Masjid Kariah Temerloh (PPMKT), Syed Abu Bakar Syed Salim, dia harap pemberian sagu hati itu dapat mendorong pegawai masjid melaksanakan tugas…. Read more

Fazurina nafi bernikah di Siam

Pelakon Siti Fazurina Mohd. Famir yang terkenal dalam drama Puteri menafikan tomahan sesetengah pihak yang mengatakan dia ‘kahwin lari’ dengan suaminya Muhammad Hykal Zulkifli di Thailand setelah tidak mendapat restu keluarga. Menurut Fazurina dia dan suaminya sebenarnya telah selamat melangsungkan majlis pernikahan di Masjid Jamek Sungai Pinang,Pulau Pinang pada 20… Read more

Budak 12 tahun menang pertandingan lukisan PBB

Seorang kanak-kanak perempuan berusia 12 tahun dari Petaling Jaya, Mok Yan Ling dipilih sebagai antara pemenang utama pertandingan lukisan Seni Untuk Keamanan 2012 Pertubuhan Bangsa Bersatu (PBB). Mok Yan Ling diumumkan sebagai pemenang bagi kategori 9 hingga 12 tahun. Kapsyen yang ditulis Yan Ling untuk mengiringi karyanya memikat hati 140… Read more

Bekas Jurusolek Amy Mastura mati dibunuh

Dilaporkan seorang jurusolek artis mati dibunuh dengan tangan dan kaki terikat selain lehernya turut dijerut di rumahnya di Jalan Mangga, dekat Jalan Ipoh, di sini, malam kelmarin. Mangsa, Othman Hassan, 52 atau dikenali dengan nama Dicky dipercayai sudah meninggal dunia lebih 24 jam sebelum dijumpai oleh abangnya pada jam 8… Read more

Minuman Bergula Risiko Penyakit Gout Bagi Wanita.

Semua orang sedia maklum jika gula diambil secara berlebihan akan mengakibatkan banyak penyakit terutamanya kencing manis.Tetapi kali ini saya membawakan info yang berlainan daripada yang sebelum ini.Meminum minuman yang tinggi fruktos seperti soda dan jus oren berasosiasi dengan meningkatnya risiko gaut kepada wanita berdasarkan kajian oleh penyelidik Harvard School public… Read more

Hati-Hati Cari Pasangan di Myjodoh.net, Ada Kasanova Licik

Dilaporkan ada seorang kasanova licik dari Kuala Berang, Terengganu telah memperdaya beberapa wanita di Myjodoh.net . Lelaki kasanova itu¬†dikenali dengan nama Marzuki berumur 37 tahun,berkulit sawo matang.Dia dikatakan menyamar sebagai jurutera dan mendakwa mempunyai talian saudara dengan salah seorang Exco kerajaan negeri Terengganu. Ciri-ciri wanita yang diperdayanya ialah berbadan besar,… Read more

Makanan berlemak tingkat risiko barah payu dara

Pengambilan banyak makanan berlemak ketika hamil boleh meningkatkan risiko anak dan cucu perempuan mereka menghidap barah payu dara. Jadi wanita-wanita yang hamil perlulah berhati-hati dengan setiap makanan yang mereka ambil ketika itu. Dikatakan pengkaji percaya bahawa diet yang tidak sihat boleh mengubah suai sel bayi yang belum lahir dan generasi… Read more