Tempahan Proton PREVE Dah Cecah 2,800

Seperti diketahui, Proton Preve telah dilancarkan secara rasmi pada 16 april 2012. Sejak itu, promosi berterus dijalankan dan bakal pembeli boleh melihat kereta Preve di showroon berdekatan. Selain itu, kereta ini boleh ditest drive dan merasa sendiri enjin CFE turbo sepertimana yang ada pada Exora Bold CFE. Kuasa turbo ni… Read more

Lawak Polis dan Pemandu Antarabangsa

Kisah ini terjadi pada tahun 1990 semasa aku dan seorang rakan hendak mencari kedai spare-part motor. Aku yang pada masa itu memiliki lesen ‘L’ dengan penuh bangga lagi confident membawa motor kapcai ayahku untuk mencari kedai spare-part motor tanpa perancangan ke arah mana kami harus cari kedai tersebut . Di… Read more

4 Jenis Sahabat Setiamu

1. Jenis Pengkritik  Teman dengan jenis ini akan selalu mengingatkan kita ketika kita melakukan kesalahan. Tanpa diminta pun, dia akan selalu mengkritik kita bila melakukan sesuatu hal yang menyimpang atau menyalahi batasan. Rakan jenis ini sangat baik untuk mengingatkan kita pada jalan yang benar, meskipun kadang kala menyakitkan hati mendengar… Read more

Toyota Lancar Model Terbaru Avanza 2012 Untuk Pasaran Malaysia

UMW Toyota Motor telah melancarkan model keluaran terbaru Toyota Avanza untuk pasaran Malaysia. Model kali ini lebih moden dan dinamik serta ditambah dengan aksesori terkini yang akan memuaskan hati bakal pembeli. Model baru itu boleh didapati dalam empat varian. Manakala dari segi harga pula bermula dari RM64,590 hingga RM79,590 untuk… Read more

6 Permata Hati Penyentuh Naluri

Sekiranya kau bekerja semata-mata kerana wang, maka kau tidak akan mendapat kemewahan daripadanya. Tetapi jika kau menyintai sesuatu pekerjaan yang kau lakukan itu, maka kejayaan itu sememangnya milikmu yang abadi.. ~ Ray Kroc, Pengasas McDonalds. Masa depan yang cerah adalah berdasarkan masa lalu yang telah dilupakan. Kamu tidak akan dapat melangkah… Read more

Puisi Cinta

TERSENYUMLAH  SAAT KAU MENGINGATKANKU, KERaNA SAAT E2 AKU SANGAT MERINDUKANMU. dAN MENANGISLAH SAAT KAU MERINDUKANKU, KERaNA SAAT E2 AKU TAK BERADA DI SAMPINGMU…TETAPI PEJAMKANLAH MATA INDAHMU E2, KERaNA SAAT E2 AKU AKAN TERASA ADA DIDEKATMU. KERaNA AKU TELAH BERADA DIHATIMU UNTUK SELAMANYA. TAK ADA LAGI YANG TRISAU UNTUKKU,SELAIN KENANGAN2 YANG… Read more

Teruna Bersuara Dara

Jika bercakap tanpa melihat wajahnya, tentu akan tergoda dengan suara keperempuanannya. Farhan, 30, sebenarnya seorang lelaki. Suaranya memang seperti perempuan. Farhan sendiri tidak tahu kenapa suaranya menyerupai perempuan sedangkan dia memiliki halkum seperti lelaki. Farhan mengalaminya sejak kecil lagi. Tapi, dia tidak pernah bertanya kepada doktor sebab apa jadi begitu.Farhan… Read more

Lawak Sahabat

2 org sahabat yg dah lama tak berjumpa…tiba2 terserempak di pasar  malam..dorang nie sama2 mempunyai anak..pastu bersoal siasat la dorang nie. Kt: Hai Jenny..!! dah lama kita tak jumpa kan…??? Jenny: a’a la..da lame gak kite x jumpa..ko apa kabar skg nih?? Kt: Ha..aku baek2 jer..mcmmne ngan anak ko? Baik… Read more

Rahsia Personaliti Diri bhg 2

a) Peramal Bersifat ; Gemar melakukan banyak perkara dalam satu masa. Selalu mempunyai  jawapan yang sesuai untuk setiap persoalan dan bijak mengenalpasti peluang baru. Tidak suka melakukan kerja yang remeh temeh. Gemar belajar mengenai perkara yang baru tapi kurang menggunakan ilmu tersebut. Sering memberi jawapan berbentuk umum. Gemar kerja yang… Read more

Ada Apa Dengan Cinta

Cinta memerlukan kasih sayang, kejujuran, pengorbanan dan paling utama kesetiaan. Kasih sayang yang berkekalan pada perubahan. Kejujuran dalam perhubungan. Pengorbanan sanggup melakukan apa saja untuk sang kekasih. KESETIAAN sanggup menungguwalau lama menanti… Mencurangi kekasih sama seperti mencurangi diri sendiri… Di hati, hanya ingin mencari kesempurnaan… Bila kebahagiaan menjelma, sering kali… Read more