Liga Inggeris – Chelsea Dan Spurs Seri Malam Tadi

Perlawanan malam tadi berakhir dengan keputusan seri 1 – 1. Jaringan bagi Chelsea dilakukan oleh pemain muda mereka iaitu Daniel Sturridge. Manakala gol spurs dijaringkan oleh Adebayor. Perlawanan antara kdua2 pasukan memang menarik dan sengit. Namun, kedua2 hanya mampu untuk menamatkan perlawanan¬† dengan berkongsi mata. Nampaknya peluang Chelsea dan Spurs… Read more

Wang Kertas Baru Dilancar

PM merasmikan pelancaran wang kertas baru hari ini. Kebanyakan atau semua not rasanya telah ditukarkan kepada rekabentuk baru. Duit RM20 pun ada kembali dengan menggunakan warna lama iaitu warna keemasan. Kalau nak tengok duit2 baru tersebut tunggulah bila dah ada kat pasaran nanti atau leh je tukar kat bank. Hehe…. Read more

Siapa Cikgu Shida?

Sebelum ni Cikgu Shida ni agak terkenal juga di kalangan rakyat Malaysia terutamanya pengguna Youtube dan Internet. Banyak video mimingnya yang dikeluarkan di laman web Youtube. Tapi siapakah sebenarnya cikgu Shida ni, adakah dia betul2 cikgu? Ye, dia sememangnya seorang cikgu. Cikgu shida merupakan cikgu bahasa inggeris Sekolah Kebangsaan Pulau… Read more

Keropok Lekor Losong Terengganu Sedap

Pernah makan keropok lekor tak? Kalau sebut keropok mesti dah biasa makan. Keropok lekor pun ramai yang biasa makan. Tapi kalau nak yang betul2 sedap dan rasa yang best, salah satunya adalah keropok lekor losong terengganu. Kenapa namanya ada tambah losong? sebab keropok lekor losong ni asalnya adalah dari kampung… Read more

Bila keputusan PMR 2011 Keluar?

Keputusan PMR 2011 belum keluar lagi namun dikatakan keputusannya akan diumumkan samada pada 23 Disember atau 24 Disember 2011. Namun tarikh rasmi mungkin akan diberitahu oleh kementerian pelajaran rasanya. Untuk adik2 yang mengambil PMR, bolehlah rujuk pada cikgu atau sekolah masing2 untuk maklumat terkini. Mungkin mereka ada maklumat yang terkini…. Read more

Malaysia Kalahkan Sydney FC 3 – 0

Pasukan harimau muda negara yang sedang menjalankan latihan dan perlawanan persahabatan di Australia telah memang perlawanan menentang Sydney FC. Sydney FC ni merupakan pasukan top dalam liga Australia. Namun dikatakan pasukan yang diturunkan dalam perlawanan tersebut hanyalah pasukan simpanan sahaja. Tapi tak kisahlah, janji menang. Hehe. Penjaring gol pasukan Malaysia… Read more

Peserta Marathon 100 Tahun

Di Kanada, Fauja Singh telah mengejutkan dunia apabila beliau telah menyertai larian maraton pada usia 100 tahun. Pelari Britain itu telah menamatkan maraton¬†Toronto Waterfront di Kanada sejauh 41.9 km dalam masa 8 jam, 25 minit, dan 16 saat baru-baru ini. Lebih mengejutkan lagi, Singh telah mengatasi 5 orang peserta lain… Read more

Trofi Yuna Untuk Anugerah AIM Ditarik Balik

Menurut berita terbaru, trofi yang dimenangi oleh penyanyi Yuna untuk kategori lagu terbaik telah ditarik balik oleh pihak AIM. Kategori itu sebelum ini dimenangi oleh Yuna dengan lagu Penakut. Namun kontreversi berlaku apabila lagu tersebut tidak menang kategori lagu terbaik dalam kategori Lagu Pop terbaik. Sebaliknya, Lagu Pop Terbaik yang… Read more