Pantai Hutan Tropika sebalik Hutan Batu

Kali ni nak berkongsi cerita tentang sebuah pantai yang dibina di dalam satu kubah yang besar di Jepun. Suasana dia diubah betul-betul macam tepi pantai lengkap dengan bunyi, angin, suhu…hhaha,..semuanya dikawal supaya pengunjung rasa macam kat pantai walaupun dalam bangunan. Nak tahu berapa tiket masuk??? $USD50 iaitu RM320…hoho berbaloi ke?… Read more

Buat t-shirt Sendiri Dengan Semburan Cat

Pada masa depan dijangkakan semua baju dah tak berjahit..hoho, abis la semua tukang jahit. Seorang saintis ni berjaya mencipta fabrik yang hanya menggunakan acuan dari semburan sejenis cecair. Menarik-menarik jugak, ketat jugak baju tu, kalau perut boncit…confirm nampak..hahha p/s: teringat satu babak dalam Wall-e yang manusia boleh tukar baju dalam… Read more

Koleksi Kucing Gemuk

Kucing-kucing ni gemuk mungkin sebab baka ataupun malas bersenam.Ni la akibatnya kalau dah manja sangat…hoho…sampai nak bangun pun tak larat.. kesian..

Perhentian bas yang kreatif

Kalau pergi luar negara, macam-macam bus-stop kita boleh tengok. Tapi sekarang dekat Malaysia pun apa kurangnya, dah banyak juga ada bus-stop yang creative setanding dengan negara luar. Hehe. Tapi belum ada gambar, siapa yang ada gambar bolehlah kongsikan dekat sini.

Hotel Ais di Jepun

Jepun mula buat hotel ais macam negara-negara eropah lain. Hotel ni terletak kat ice hotel , Alpha Resort Tomamu’s ice village, di Pulau Hokkaido.Macam hotel biasa gak, ada ruang tamu, bilik tidur, bilik mandi dan lain-lain. Yang uniknya semuanya diperbuat daripada ais. Sape-sape nak melancong kat ni kos dia cuma 80,000 yen ($696)… Read more

Tisu tandas -Produk Terbaru Google

Siapa sangka google pun ada produk tisu tandas…hoho

Update sempoi-sempoi

okeh, kat sini aku nak umumkan juara komen mengomen kat blog ni untuk bulan January 2009 ialah Ross, seperti yang dijanjikan pemenang akan dapat hadiah kaspersky 2010 ataupun hadiah wang tunai..hoho.. Ross nanti tunggu email dariku ye =) Akhirnya aku dapat online secara aman kat laptop aku sendiri hoho..terima kasih… Read more