Hujan Turun Dan Kurangkan Jerebu

Hujan yang turun mulai petang semalam dibeberapa tempat di semenanjung Malaysia telah mengurangkan kesan jerebu yang sedang berlaku. Kebanyakan negeri seperti Johor, Selangor hujan turun dan dijangka akan berterusan utk beberapa hari lagi. Dengan ini diharapkan pencemaran jerebu yang sedang berlaku dapat berkurang dan seterusnya hilang seperti biasa. Di Johor… Read more

Artis Prihatin Gaza

Susulan daripada pelancaran Tabung Kemanusiaan Palestin Media Prima Berhad pada Sabtu lalu,TV3 dengan kerjasama Primeworks Studios bakal menerbitkan konsert mini amal Untukmu Palestin pada hari ini yang akan disiarkan secara langsung dari Studio Sri Pentas 2,Plaza Alam Sentral Shah Alam bermula pukul 11 malam. Konsert mini yang akan bersiaran selama… Read more

Mizz Nina Bersuara Mengenai Persembahan Hari Arthur.

Berikutan persembahan Hari Arthur yang dikecam hebat kerana mendapat penajaan dari syarikat minum keras,penyanyi Ning Baizura telah menarik diri daripada acara tersebut.Kini tinggal isteri kepada penyanyi kumpulan Hujan iaitu Mizz Nina yang tetap akan meneruskan persembahan beliau kerana ini adalah tahun ketiga beliau terlibat dalam persembahan ini. Mengakui mengetahui persembahan… Read more

Rumah Tangga Rita Rudaini Bak Telur di Hujung Tanduk?

Termenung panjang apabila membaca kisah Rita yang keluar di mana-mana media massa..tak kisah la majalah ker,, blog ker,, surat khabar ker,, BiPop ker,, mana-mana pun ada, yela kita ingatkan panas hingga ke petang, namun rupanya hujan di tengah hari kan..e sempoi tak nak la menyalahkan sapa-sapa atas keretakan rumah tangga… Read more

Jambatan Dubai~Jambatan Termewah di Dunia

Dubai dikenali sebagai salah satu negara yang terkaya di dunia. Kalau korang nak tau, di Dubai lah kita dapat melihat begitu banyak bangunan mewah yang tumbuh bak cendawan lepas hujan. Bukan bangunan biasa tau, BANGUNAN MEWAH..! So, sekarang, nampaknya, Dubai dah mempunyai satu plan untuk mewujudkan sesuatu yang juga ,mewah… Read more

Jumlah Mangsa Banjir Di Johor Berkurangan

Beberapa daerah di Johor mengalami banjir seperti di Kluang, Segamat, Pontian dan lain2 tempat. Namun, kini situasi agak baik kerana hujan lebat berterusan telahpun berhenti. Sungai2 yang kembali ke status normal adalah seperti Sungai Simpang Kiri di Sri Medan, Batu Pahat dan Empangan Macap di Kluang. Manakala sungai yang masih… Read more

Johor Banjir Lagi

Berita terkini, Johor alami banjir kerana sebanyak 144 orang telah dipindahkan ke pusat pemindahan banjir setakat ini. Mangsa banjir ini adalah di kawasan daerah Kluang. Mereka dipindahkan ke sekolah berdekatan. Sekarang ni hujan masih turun tidak berhenti2. Kemungkinan banjir akan berlaku¬† sepertimana sebelum ini ketika banjir besar 2007 iaitu di… Read more

Buaya Tembaga Terperangkap Dalam Pukat Nelayan

Di Kuala Kurau, seorang nelayan terkejut apabila mendapati pukatnya terdapat seekor buaya tembaga yang mempunyai panjang lebih kurang 3 meter. Dia mengatakan pelik kerana pukatnya dirasakan sangat berat. Rupanya ada seekor buaya tembaga terperangkap dalamnya. Buaya itu juga masih hidup dan dibawanya naik ke atas darat. Ini dilakukan bersama rakan2… Read more

Perhentian bas yang kreatif

Kalau pergi luar negara, macam-macam bus-stop kita boleh tengok. Tapi sekarang dekat Malaysia pun apa kurangnya, dah banyak juga ada bus-stop yang creative setanding dengan negara luar. Hehe. Tapi belum ada gambar, siapa yang ada gambar bolehlah kongsikan dekat sini.