Sharbinee Kena Siasat SPRM

Penjaga gol utama Terengganu, Mohd Sharbinee Allawee Ramlie telah dipanggil oleh SPRM untuk memberi keterangan berkenaan dengan jaringan gol sendiri yang dilakukan semasa perlawanan Terengganu dan Kedah tempohari. Keterangan ini adalah atas dakwaan menjual permainan atau dengan nama lainnya rasuah bolasepak. Turut sama dipanggil memberi keterangan adalah pegawai2 bolasepak Terengganu… Read more

Johor Banjir Lagi

Berita terkini, Johor alami banjir kerana sebanyak 144 orang telah dipindahkan ke pusat pemindahan banjir setakat ini. Mangsa banjir ini adalah di kawasan daerah Kluang. Mereka dipindahkan ke sekolah berdekatan. Sekarang ni hujan masih turun tidak berhenti2. Kemungkinan banjir akan berlaku  sepertimana sebelum ini ketika banjir besar 2007 iaitu di… Read more

15 Taktik HACKER : Bahagian 2

8. Password Attacks 9.Proxy Server Attacks 10. Remote Command Processing Attacks 11. Remote File System Attack 12. Selective Program Insertions 13. Port Scanning 14.TCP/IP Sequence Stealing, Passive Port Listening and Packet 15. HTTPD Attacks   8. Password Attacks  Password merupakan sesuatu yang umum jika kita bicara tentang kemanan. Kadang seorang… Read more

Farmville Nenek

Setelah sekian lama di perantauan akhirnya Rahmat pulang ke kampung untuk berjumpa dengan neneknya. Nenek : “Rahmat, nenek sudah tidak kuat lagi, nenek minta kamu sambung mengusahakan kebun nenek…” Rahmat : “Jangan cakap macam tu, nek…” (dalam hati, tak sia-sia aku balik kampung… dapat pulak harta pusaka nenek). Nenek :… Read more

Budak 2 Tahun dirantai macam Anjing

Percaya atau tak, seorang budak yang baru sahaja berumur 2 tahun ni terpaksa dirantai oleh bapanya untuk tujuan keselamatan. Jangan salah sangka ye, Bapa budak ni bukan sengaja nak buat macam ni kat anak lelakinya…tapi terpaksa.