Salam Merdeka, 1 Sept bermula

Salam merdeka semua, maaf sebab tiada post untuk beberapa hari. Busy dengan hal peribadi dan tugasan. hey, 1 September dah mula, takkan semangat merdeka dah hilang…merdeka tetap merdeka =) KUALA LUMPUR: Tiada sebarang sambutan ambang merdeka akan diadakan di dua lokasi utama sambutan itu seperti tahun-tahun sebelum ini iaitu di… Read more

SkyWalk -berjalan di langit

Nak rasa berjalan di langit?….Lebih tinggi dari KLCC oo.,.. Grand Canyon terletak di Colorado River, Arizona, AS. Ia merupakan salah satu destinasi perlancongan paling menanjubkan yang mesti korang tengok. Ape yang pasti bila diorang buat jambatan macam ni, Grand Canyon ni berjaya menarik lebih 5 juta pelancong dalam setahun.. Eh…korang… Read more

Rahsia Bantal

Terdapat beberapa ketegori bantal dan perwatakan:- 1) Memeluk Bantal Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni. Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik. Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap… Read more

Jangan Pandang Bawah

Korang gayat tak bila kat tempat tinggi? Nak rasa berjalan atas langit? hoho…jom rase pengalaman berjalan di skydeck. Dengan ketinggian 1,353 kaki, skydeck menarik pengunjung  sehingga 25,000 orang sehari. Skydeck ni terletak kat tingkat 103, pastu korang dikenakan bayaran $15 (RM52.50). Sape-sape ade penyakit takut ketinggian (acrophobia) tak payah naik… Read more

Kempen Derma Dadah.

Penagih dadah atau pembekal dadah mampu senyum lebar di atas kempen yang dilakukan. Mari derma dadah! hahaha. Hanya tersilap satu huruf, mampu merubah makna sebenar yang ingin disampaikan.. MUAR 20/6/2009: Hanya kerana tersilap cetak satu huruf  ianya menjadi tandatanya dan bahan gurauan bagi orang ramai yang melalui bulatan Jalan Bakri… Read more

Undang-undang seluruh dunia.

THAILAND : Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam. SWISS : Dilarang berkebun di hari minggu. SWEDIA : Dilarang mengecat rumah tanpa izin dari kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka. KOREA SELATAN : polis wajib melaporkan jumlah wang rasuah yang mereka terima dari para pemandu… Read more

Masjid Besi- Landmark Baru di Putrajaya

Aku ingat lagi waktu tu aku datang ke putrajaya ( setahun lepas) lawatan Part 4 untuk subjek construction, tiba-tiba aku nampak bangunan ni, aku tertanya-tanya, Ape tu? Masjid ke? Takkan la Putrajaya nak buat dua masjid kot…… Sekarang aku baru tahu ia memang masjid…er, 2 buah masjid di Putrajaya? ermm..maknanya… Read more

Korang cedera parah bila pakai baju ni

Kebanyakkan baju ‘wetsuits’ designnya mestilah ada kegunaan ,untuk perlindungan, ada style dan simple…tapi baju ni memang smart la…Dari jauh kita boleh cakap “nape dengan mamat tu??…cedera parah kene gigit jerung ke??” heh…agak tertipu.. Design baju ni ade beberapa jenis pattern, dan dibuat dengan fabric dan ink yang dikhaskan. P/s:aku lagi… Read more