Berjalan kaki 5,7000km Untuk Tunaikan Haji.

Seorang lelaki Islam Bosnia hanya berjalan kaki untuk menunaikan ibadah haji di Mekah pada tahun lalu memberitahu agensi berita AFP bahawa dia tiba di kota suci tersebut selepas merentasi tujuh buah negara termasuk Syria. “Saya tiba di Mekah pada Sabtu lalu.Saya tidak letih,ini merupakan hari paling bahagia dalam hidup saya,”… Read more

Jambatan Dubai~Jambatan Termewah di Dunia

Dubai dikenali sebagai salah satu negara yang terkaya di dunia. Kalau korang nak tau, di Dubai lah kita dapat melihat begitu banyak bangunan mewah yang tumbuh bak cendawan lepas hujan. Bukan bangunan biasa tau, BANGUNAN MEWAH..! So, sekarang, nampaknya, Dubai dah mempunyai satu plan untuk mewujudkan sesuatu yang juga ,mewah… Read more

Kecewa Air Asia Enggan Guna Jambatan Aero

Sepuluh pertubuhan bukan kerajaan (NGO) meluahkan rasa kecewa kerana keengganan syarikat AirAsia untuk menggunakan jambatan aero yang akan disiapkan di KLIA2. NGO2 ini mewakili golongan orang kelainan upaya (OKU) yang terdapat di Malaysia. Sepatutnya jambatan aero ini perlu digunakan oleh golongan seperti perempuan mengandung, kanak2, orang tua dan yang golongan… Read more

Iklan Piala Dunia FIFA yang kreatif

Berikut merupakan koleksi iklan sempena Piala Dunia 2010 yang amat kreatif di seluruh dunia. 1) Kereta Piala Dunia dari jenis Hyundai

SkyWalk -berjalan di langit

Nak rasa berjalan di langit?….Lebih tinggi dari KLCC oo.,.. Grand Canyon terletak di Colorado River, Arizona, AS. Ia merupakan salah satu destinasi perlancongan paling menanjubkan yang mesti korang tengok. Ape yang pasti bila diorang buat jambatan macam ni, Grand Canyon ni berjaya menarik lebih 5 juta pelancong dalam setahun.. Eh…korang… Read more

Jambatan Gantung Mencengkam Jiwa.

Salam sejahtera kepada semua. Pernah anda lalui jambatan Pulau Pinang? jambatan gantung di dalam Sunway Lagoon? Adakah tempat tinggi sahaja mampu buat anda berasa gayat? Bagaimana pula dengan jambatan gantung yang mampu mencengkam jiwa anda seperti dipaparkan di dalam gambar di bawah? Ada berani?