Rumah Segitiga di Jepun

Rumah banglo 3 tingkat berbentuk segitiga ini terletak di Kawasaki City, Japan. Memang unik rekabentuk rumah ni bersesuaian dengan kawasan penempatan di Jepun yang sangat padat. Ianya direka oleh Ryoichi “Kodi” Kojima dan Hiroshi Ono dengan penggunaan bingkai kayu yang disokong oleh asas konkrit yang kuat.

Tandas Jepun yang hebat

Ciri-ciri yang best. Ada pilihan urut, buka tutup automatik dengan sensor jarak, pengering, permukaan glow in the dark, muzik, sistem deodoran O-Zone, memang tandas paling hebat ciptaan Jepun. Kalau ada desktop dan boleh online mesti lagi gempak kan. Hahaha siapa tahu akan datang, memang tak keluar dari toilet lah nampaknya.

Bas Sekolah di Jepun

Apa yang menariknya pasal bas Sekolah di jepun??? Mesti la lagi canggih kan. Haa…ni la bas sekolahnya, luar nampak macam biasa tapi dalam…. waa…terkejut tengok, best giler la siap dengan komputer. Maknanya korang takde la boring time nak pegi sekolah. boleh online facebook kejab. ni pulak gambar bas di india,…… Read more

Hotel Ais di Jepun

Jepun mula buat hotel ais macam negara-negara eropah lain. Hotel ni terletak kat ice hotel , Alpha Resort Tomamu’s ice village, di Pulau Hokkaido.Macam hotel biasa gak, ada ruang tamu, bilik tidur, bilik mandi dan lain-lain. Yang uniknya semuanya diperbuat daripada ais. Sape-sape nak melancong kat ni kos dia cuma 80,000 yen ($696)… Read more

Keretapi di India.

Hye! Sebelum ni aku ada post mengenai tiang elektrik bukan? Kalini masih ada kaitan dengan india juga. Tapi jauh kaitan dengan tiang elektrik. Kalini lebih adventure dan lebih serabut. Perbezaan sistem keretapi di Jepun dan di India. Aku tak nak menilai apa – apa, pilihan di tangan anda.. hahaha.

Sushi dolphin.

Siapa peminat sushi? pernah makan sushi dolphin? pernah tengok cara – cara diorang mendapatkan daging ikan dolphin? hihi. siapa yang takut darah, sila jangan tengok.. nanti muntah darah pulak.

Tempat Letak Basikal Jepun -Canggih & Smart

Fuh, Kagum betul aku dengan teknologi kat Jepun ni. Kalau korang nak tau, diorang ni suka bawak basikal sampai menyebabkan tempat letak basikal diorang ni menjadi sangat terhad. Untuk atasi masalah tu, diorang pun buat la parking bawah tanah ni.