Cara Memutihkan Gigi Dengan Strawberi

Bagi penggemar kopi atau teh,anda mungkin sedang berdepan dengan masalah gigi kekuningan.Sesetengah dari anda mungkin sudah lama mengalaminya.Ada yang sudah cuba bermacam cara,tapi tiada sebarang perubahan.Di sini terdapat satu lagi cara untuk memutihkan gigi.Harap anda yang bermasalah itu,sudi-sudikanlah mencubanya.Siapa tahu,usaha anda akan membuahkan hasil. Cara memutihkan gigi yang disyorkan adalah… Read more

Diana Danielle, Farid bulan madu di Turki

Pasangan pengatin artis, Diana Danielle, 21 dan Farid Kamil,31 telah selamat diijabkabulkan semalam dan mereka telah memilih untuk berbulan madu di Istabul, Turki. Sebelum ini mereka merancang untuk menunaikan umrah tetapi ia terpaksa ditangguh berikutan kesukaran mendapat Visa ke sana pada bulan Disember. “Sebab itu, kami akan pergi bulan madu… Read more

Sharbinee Malu

“BENAR saya melakukan kesilapan, tapi jangan maki-hamun dan tolak saya di depan ribuan penonton, saya juga ada maruah seperti orang lain,” kata penjaga gol utama Terengganu, Mohd Sharbinee Allawee Ramli,ketika diminta mengulas mengenai pertelingkahannya dengan jurulatih, Peter Butler ketika pertemuan dengan Kedah malam kelmarin yang berkesudahan seri 1-1. Jurulatih yang… Read more

Mercun Tak Pilih Mangsa

Saban tahun, masih berlaku kes yang sama iaitu kecederaan akibat bermain mercun. Macam2 jenis kes yang berlaku, tapi kebanyakkannya menyebabkan putus tangan, hampir buta, putus jari dan sebagainya. Adakah rakyat kita masih tak serik2 terhadap berita2 yang keluar di akhbar2 dan tv. Banyak kes pula melibatkan mercun bola. Mercun bola… Read more

Mengapa Jari Menjadi Kerepot Ketika Basah????

Jari yang berubah menjadi kerepot ketika basah nampak seperti sebentuk adaptasi agar kita boleh menggenggam lebih kuat dalam keasaan yang basah. Hipotesis tersebut disampaikan oleh Mark Changizi, ahli neurobiologi evolusioner di 2AI Labs, di Boise, Idaho, Amerika Syarikat. Hasil kajian Changizi bersama rakan sekerjanya yang telah disiarkan dalam jurnal Brain,… Read more

Alat Dan Gadget Pengintip Yang Sempoi

Kalau kita biasa tengok cerita Hollywood, terdapat banyak jenis alat pengintip yang digunakan dalam cerita2 omputih. Mari kita tengok alat2 pengintip yang canggih terutamanya alat sebesar jari berikut: Yang ini plak ala2 layang-layang, jadi orang tak perasan sangat..hehe: Ada juga yang berbentuk skru tetapi sebenarnya alat untuk mengintip orang: Selain… Read more

Arca Pelik dan Menarik Seluruh Dunia

Ok, kali ni koleksi sculpture pelik plak.. Sculpture tu arca la dalam bahasa Melayu kan..hehe. Okeh, koleksi ni diambil dari rawak kat internet tak sure la pulak dari mane. lembu seekor angkasawan …haha Oh…tolong!!! Lemas ni…. Ah!!, Monster gigit bontot !! Jari sape putus ni??? Aku boleh tembus dinding…korang boleh… Read more