Dua Planet Baru Bersaiz Bumi Ditemui

Saintis baru2 ini menemui dua buat planet baru yang berada di luar sistem solar. Planet2 ini dikatakan mempunyai saiz lebih kurang¬† sama dengan saiz bumi. Cuma tak boleh la kita katakan planet tersebut ada hidupan seperti di bumi kita ni. Dikatakan juga permukaan planet tersebut ada batu2an seperti bumi namun… Read more

Papan Iklan di Indonesia

Kempen pilihan raya di indonesia korang tak percaya, jom tengok gambar-gambar ni: Kalau di Malaysia “cucilah tangan dengan bersih” tapi diorang “Makan dan minum menggunakan tangan kanan”… hurm, diorang selalu guna tangan kiri kah? Ni plak poster pilihan raya diorang: gambar seorang calon kat bawah ni dikaburkan, sebab telah meninggal… Read more