Farid Kamil & Diana Danielle kahwin 3 November ini

Dilaporkan Farid Kamil dan tunangnya, Diana Danielle akan melangsungkan perkahwinan mereka pada 3 November ini. Pengumuman tarikh perkahwinan tersebut dibuat oleh Farid Kamil ketika majlis pelancaran filem Pe3 di Sunway Pyramid malam tadi. “Dengan keizinan kedua-dua ibu bapa, saya dengan ini umumkan akan berkahwin dengan Diana pada 3 November ini,”… Read more

Puisi Suami Yg Minta Izin Nak Kahwin Lagi Satu..

***Puisi Sang Suami*** Isteriku yang kucintai., jika kau bumiku., akulah mataharmui.. kan ku sinarimu kerana engkau mengharapkan sinaran dariku.. Ingatlah bahtera yg kita kayuh syg., begitu penuh dgn riak gelombang.. Aku pasti akan tetap menyinari bumimu itu., hingga kadang-kadang bumi terasa akan silauan cahayaku.. Lantas aku ingat satu hal bahawa… Read more

Lawak Singular dan Plural

Seorang suami sedang mencari-cari helah untuk membolehkan dia berkahwin lagi.Antara alasan yang diberikannya ialah; Suami  : Yang..yang…lelaki kahwin tiga barulah sah.. Isteri  : Kenapa pulak..?? Suami : Cuba terjemahkan ke dalam bahasa Inggeris, satu ‘is one’, dua‘is two’, tiga ‘is three’..baru kena..! kan yang kan..?? Isteri  : Tapi abang kena… Read more

Sehidup Semati

Kisah cinta menyayat hati ini sebenarnya berlaku dalam bulan Februari tahun ni.Seorang lelaki Cina Zhuang Huagui 26 tahun mengambil keputusan untuk mengahwini kekasih hatinya Hu Zhao,21 yang telah terbunuh seminggu sebelum tarikh perkahwinan mereka. Hu Zhao telah ditikam sehingga menyebabkan kematiannya oleh perompak. Mengenangkan janjinya, pengantin lelaki mengambil keputusan untuk… Read more

Seni Tembikai

Ala…gambar-gambar kat atas ni dah biase tengok kat kenduri kahwin…Okay, jom tengok yang luar biase lak… Macam sedap kan..yum..yum Yang ni paling geli, ade sape-sape nak try??

12 Alasan lelaki tamatkan Zaman Bujang

Antara 12 alasan golongan lelaki bersedia mengakhiri zaman bujang: Pelengkap hidup Lelaki merasakan bahawa setiap fasa hidup yang mereka tempuhi sudah menghampiri ke tahap yang sempurna. Mempunyai pekerjaan yang tetap, kewangan yang mencukupi dan memiliki pasangan yang serasi, membuatkan mereka memikirkan masa depan yang lebih bahagia dengan sebuah ikatan perkahwinan…. Read more

Rahsia Disebalik kelahiran dan Pasangan Ideal

Kalau anda dilahirkan pada 1hb, 10hb, 19hb, 28hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no. no.1 Anda sangat cerdik, jujur, lucu, degil, rajin, terus-terang, cemburu dalam asas pertandingan, baik hati, peramah dan autoriti. Anda ingin mendahului dalam apa jua keadaan. Anda seorang yang berdikari, berkeyakinan dan tidak pernah berada di bawah… Read more

Jangan Benci Kucing.

Budin seorang yang amat benci pada kucing, entah apa silap yang telah dibuat oleh kucing padanya tiada siapa yang tahu. Walaupun begitu, jodoh pertemuan sememangnya ketentuan Ilahi, Budin bertemu jodoh dengan Gayah yang sememangnya amat suka dan cinta pada kucing. Bukan itu sahaja, sebelum berkahwin dengan Budin, Gayah sudah sedia… Read more

Aku bukan ibu yang baik.

20 tahun yang lalu saya melahirkan seorang bayi laki-laki, wajahnya comel tetapi nampak *****. Ali, suamiku memberinya nama Yusri. Semakin lama semakin nampak jelas bahawa anak ini memang agak terkebelakang. Saya berniat mahu memberikannya kepada orang lain saja supaya dijadikan budak atau pelayan bila besar nanti. Namun Ali mencegah niat… Read more