Cengkam Kuku

Kebiasaannya,pemakaian inai sinonim dengan pasangan pengantin.Tapi,inai memang banyak khasiatnya dari sudut perubatan tradisional.Antaranya ialah merawat sakit kuku atau cengkam kuku.Ataupun ada juga yang sebut cagu.Cuba anda ikuti langkah berikut jika ingin merawat cengkam kuku, 1.Ambil beberapa helai daun inai dan masukkan dalam lesung batu. 2.Masukkan juga sedikit kunyit dan kapur… Read more

Mati Hidup Semula..??

Hidup lagi: Seorang wanita Rusia, Fagilyu Mukhametzyanov mengambil gambar bersama suaminya, Fagili. Fagilyu Mukhametzyanov meninggal untuk yang kedua kalinya beberapa saat setelah dia hidup kembali di hari pemakamannya. Mati lagi: Jenazah Fagilyu Mukhametzyanov yang telah dibungkus kain setelah ia meninggal untuk kedua kalinya di Kazan, Russia. “Matanya bergetar dan kami… Read more

Tips Dan Cara Penjagaan Kasut Kulit

Pemakaian kasut kulit mampu mengubah penampilan seseorang. Namun begitu, jika tidak di jaga akan cepat rosak. Disini terdapat beberapa panduan kepada pengemar kasut kulit. 1. Kasut Kulit tidak boleh di pakai setiap hari, Sekiranya hari ini anda memakainya, Keesokan harinya, ia perli direhatkan dan gunakan kasut yang lain pula. 2…. Read more

Telur Rebus..Lawak BAIK PUNYA..!!

Aku ada cerita ni… lawak la juga.. tapi jangan ketawa tau… Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku. Kami duduk berdua sahaja sebab belum dikurniakan anak. Aku ni ada satu kegemaran -iaitu makan telur rebus. Aku pun taktahu kenapa aku suka makan telur rebus, sedap agaknya…. Read more

Bila dah Ketagih Internet

Bila dah Ketagih internet, macam-macam korang sanggup buat asalkan dapat online. Tak kira la korang ketagih main Facebook, myspace, friendster, twitter, blog sendiri ataupun menyebuk tepi kain orang secara online. Ape yang penting online ye..hehe.. lepas tu semua kerja tak buat, kerja sekolah tak siap, lupa nak makan, lupa nak… Read more