Premis pengedar minuman mengandungi racun diserbu

Dilaporkan 2 premis pengedar minuman ‘tunjuk langit’ yang mengandungi racun dimethinsildenafil telah diserbu oleh Bahagian Penguatkuasa Farmasi Kuala Lumpur pagi tadi. Dalam serbuan pada jam 10 pagi itu, 3 jenis produk bernilai hampir RM1 juta telah dirampas. Produk ini dikhabarkan lebih berbahaya kerana didapati kandungan racun dalam produk berkenaan sudah… Read more

Pukauan Pak Arab

Sekumpulan tiga pelancong Arab didapati bergiat aktif menyamun butik atau kedai di Kuala Lumpur menggunakan kaedah pukau. Mereka terdiri daripada seorang wanita berumur 50 an dan 2 orang lelaki. Taktik mereka untuk melakukan jenayah itu ialah berpura-pura memasuki sesebuah premis terutama menjual cenderamata kepada pelancong sebelum berpura-pura membeli satu daripada… Read more

Sabun Vitamin A, C & E

Salam, Nak Share Sikit Kat Korang Semua.. Ini Ada Satu Produk Sabun Bervitamin A,C & E Yang Sesuai Untuk Cantikkan Kulit Badan Dan Juga Muka. Sabun ni sememangnya terbaik!! Tak payah lagi nak cucuk2 vitamin C atau pun Botox untuk dapatkan kulit yang sekata, halus, mulus, cerah, gebu dan awet… Read more

Kekasih Baru Khairul Fahmi Che Mat.

Gosip terbaru mengenai penjaga gol kebangsaan,Khairul Fahmi Che Mat atau lebih mesra dipanggil apek dikatakan keluar bersama dengan seorang gadis.Gambar mereka keluar bersama menjadi bukti kesahihan khabar angin tersebut ditambah pula dengan kenyataan si pengirim gambar yang mengenali siapakah gerangan gadis tersebut kerana mereka satu universiti. Khairul Fahmi Che Mat… Read more

Mercun Tak Pilih Mangsa

Saban tahun, masih berlaku kes yang sama iaitu kecederaan akibat bermain mercun. Macam2 jenis kes yang berlaku, tapi kebanyakkannya menyebabkan putus tangan, hampir buta, putus jari dan sebagainya. Adakah rakyat kita masih tak serik2 terhadap berita2 yang keluar di akhbar2 dan tv. Banyak kes pula melibatkan mercun bola. Mercun bola… Read more

Meminta Maaf dan Memaafkan..

Meminta maaf dan memaafkan..apa definisi sebenar di sebalik kata-kata MAAF yang 1 ini? Apabila korang dah buat orang lain bengang, korang mestilah meminta maaf kat diorang. Dan kalau orang lain pulak yang membuat salah kepada korang, maafkanlah juga kesalahan diorang. Perkataan ini sering diucapkan ketika kita berada dalam keadaan serba… Read more