Hadiah Pemenang Dan Juara Liga Super 2012

Untuk musim liga super 2012, hadiah telah ditambah dari hadiah musim 2011.  Bagi pemenang tempat pertama, akan menerrima sebanyak wang tunai RM750,000.  Manakala pemenang tempat kedua akan menerima hadiah tunai RM450,000. Manakala tempat ketiga pula akan menerima RM300,000. Sememangnya hadiah bagi pemenang liga super 2012 memang lumayan. Pasti ini akan… Read more

Jadual Perlawanan Liga Super Malaysia Musim 2012

Kepada peminat sukan bolasepak tanahair, liga super bagi tahun 2012 akan bermula pada bulan januari 2012. Perlawanan akan melibatkan juga perlawanan Piala Sumbangsih 2012 antara Kelantan dan Negeri Sembilan kalau tak silap. Liga Super musim 2012 juga akan menyaksikan adanya semula pemain import dalam pasukan dalam liga. Setiap pasukan dibenarkan… Read more

Keputusan Penuh Anugerah Skrin 2011

anugerah skrin 201   Pasti ramai yang tak sabar nak tonton dan mengetahui keputusan penuh Anugerah Skrin 2011 yang berlangsung malam ni di Pusat Dagangan Dunia Putra ( PWTC ).  Penganjuran anugerah berprestij seperti ini sememangnya ditunggu-tunggu oleh penggiat seni tanah air dan juga peminat dunia hiburan. Anugerah Skrin 2011 ini… Read more

Pertandingan Komen Dan Menang Tamat Malam Ini – 31 Julai 2011

Saya nak umumkan sikit yang pertandingan akan tamat pada pukul 12 malam ini. Saya harap counter pada top commentator akan berhenti pada masa tu sebab settingnya tamat pada 1 Ogos 2011. Bila saya letak tamat pada 31 Julai 2011, counter tu stop pada malam tadi. So, saya ubah kepada 1… Read more

Gosok Gigi, Abah..!!

Pagi itu, Jamal mengejutkan anak lelakinya, Ben untuk bangun dan bersiap-siap untuk pergi ke sekolah. Anak lelakinya yang berusia 8 tahun itu sangat liat untuk bangun pagi. Satu lagi tabiat buruk Ben adalah, dia tidak suka menggosok gigi. Untuk memastikan Ben menggosok giginya pada pagi itu, maka Jamal pun mengingatkan… Read more

Bersih Rumah..

Pantang budak lelaki dicabar berlawan, pantang mak kalau bersepah rumah. Kisah kali ini mengisah sekumpulan budak rumah sewa dikejutkan dengan bakal kedatangan mak salah seorang mereka yang sukakan kebersihan (kalau bersepah sure semua kena tengking). Aman: Apa mak nak datang (telefon) Mak: Ye. Aman letak telefon, segera memberitahu maknya mahu… Read more

Pantai Hutan Tropika sebalik Hutan Batu

Kali ni nak berkongsi cerita tentang sebuah pantai yang dibina di dalam satu kubah yang besar di Jepun. Suasana dia diubah betul-betul macam tepi pantai lengkap dengan bunyi, angin, suhu…hhaha,..semuanya dikawal supaya pengunjung rasa macam kat pantai walaupun dalam bangunan. Nak tahu berapa tiket masuk??? $USD50 iaitu RM320…hoho berbaloi ke?… Read more

Arca Pelik dan Menarik Seluruh Dunia

Ok, kali ni koleksi sculpture pelik plak.. Sculpture tu arca la dalam bahasa Melayu kan..hehe. Okeh, koleksi ni diambil dari rawak kat internet tak sure la pulak dari mane. lembu seekor angkasawan …haha Oh…tolong!!! Lemas ni…. Ah!!, Monster gigit bontot !! Jari sape putus ni??? Aku boleh tembus dinding…korang boleh… Read more

Ubi Kentang bentuk Orang

Korang ingat lagi tak post pasal ubi kangkang? haa…. tapi kali ni ubi ni betul-betul bentuk macam orang. Seorang petani daripada Langzhong, China telah menemui ubi berbentuk orang diantara tanamannya. Panjang ubi ni lebih kurang 62cm. Pastu petani tu cakap: Zheng said: “I don’t know whether it is good or… Read more