[Gambar] Al-Quran sebesar setem

Dilaporkan Seorang pesara tentera memiliki Al-Quran kecil sebesar setem surat dan dipercayai berusia hampir 80 tahun. Menurut empunya Al-quran itu, Mahadi Othman 41, memberitahu Al-quran itu adalah milik keluarganya turun-temurun yang disimpan setelah bapanya meninggal dunia 3 bulan lalu. Beliau memberitahu bahawa dia telah mengambil Al-Quran itu untuk disimpan, selepas… Read more

Anggota FRU dituduh rompak barang kemas RM40,000

Seorang anggota FRU dituduh melakukan rompakan berkumpulan melibatkan barang kemas bernilai RM40,000. Pertuduhan ini dibacakan  di Mahkamah Sesyen 4 Sungai Petani  Kedah hari ini. Dia dituduh  melakukan rompakan berkumpulan bersama tiga yang lain yang masih bebas ke atas Siti Asa Ab Azizi pada 9 Mei lalu di Kampung Banggol Lahar,… Read more

Gajah liar musnahkan tanaman sawit peneroka Sungai Tekam Utara

Sekumpulan 10 ekor gajah liar yang dikatakan sering menceroboh ladang sawit penduduk di FELDA Sungai Tekam Utara telah menimbulkan kebimbangan Lebih 500 peneroka. Gajah-gajah itu didakwa telah mula menceroboh ladang penduduk sejak Januari lepas.Hingga setakat ini lebih 2,000 pokok sawit matang dan baru ditanam semula, musnah akibat serangan gajah itu… Read more

Fesyen Selebriti Yang Tak Serupa Fesyen..

Fesyen..sesuatu yang unik dan berseni..tapi adakah keterlaluan untuk dikatakan terdapat fesyen yang terlalu berseni sampaikan kehilangan seni nya?? Korang tak percaya?? Just sit and watch out..    Terrence Koh dan fashion yeti nya..korang rasa korang nak guna fesyen nie tak masa korang tengok konsert atau tym shopping?? Yucckkkss..!! Kalau kepala… Read more

Kuntilanak Oh Kuntilanak..

Maka tersebutlah kisah 3 ekor pontianak yang masing-masing nak tunjuk teror satu sama lain. Lalu diorang pun mengadakan sebuah pertandingan nak tunjuk sapa paling power. Pontianak yang paling muda diberi kesempatan untuk memulakan pertandingan. Lalu dia pun terbang secepat kilat, tak sampai 2minit dah balik. Mukanya penuh dengan lumuran darah,sangat gerun dan menyeramkan. Terus dia… Read more

Suatu Malam Kubur Berasap Best..!!

22 Disember yang lepas, Filem Suatu Malam Kubur Berasap telah ditayangkan secara rasminya di pawagam. Bagi yang belum tengok, haaa,,,nie dia sinopsisnya..Filem ini mengisahkan mengenai 3 orang sahabat kampung iaitu Atan, Bun, Pet dan seorang kawan bandar yang baru berkenalan iaitu Mie dimana selepas kereta Mie rosak dan tersangkut di… Read more

Keropok Lekor Losong Terengganu Sedap

Pernah makan keropok lekor tak? Kalau sebut keropok mesti dah biasa makan. Keropok lekor pun ramai yang biasa makan. Tapi kalau nak yang betul2 sedap dan rasa yang best, salah satunya adalah keropok lekor losong terengganu. Kenapa namanya ada tambah losong? sebab keropok lekor losong ni asalnya adalah dari kampung… Read more

Tahi…Shit…..

Pada suatu hari ali dan abu pergi memancing di sebatang sungai di pinggir kampung,sementara menuggu ikan menyambar umpan ali berkata “abu boleh tak sebutkan perkataan hujung yang aku sebut kan ini”, abu menjawab “boleh”. ali: aku pergi ke hutan abu: hutan ali: untuk mencari kayu api abu:api ali: tiba-tiba aku… Read more

Apa Yang Korang nak Tau Tentang GAJAH..??

Seekor gajah mampu menghidu bau air yang terletak sejauh lima kilometer darinya. Gajah boleh membawa sehingga 7.5 liter air dalam belalainya. Seekor gajah boleh makan sehingga 225 kilogram rumput kering dan 225 liter air dalam sehari. Belalai gajah mengandungi lebih daripada 50,000 otot-otot. Sesetengah masyarakat kampung di selatan tanah air… Read more