Melaka serah BR1M 1 Februari 2013

Kerajaan negeri Melaka akan mula memberikan BR1M 2.0 kepada mereka yang layak mulai 1 Februari 2013 nanti. Mengikut syarat-syarat permohonan BR1M ini pemohon mestilah masih bujang dan berumur 21 tahun ke atas dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM2,000 dan ke bawah. Mereka yang belum memohon masih lagi boleh berbuat demikian…. Read more

Skyfall Filem James Bond Terbaik.

Filem terbaru perisik terkenal Britsin James Bond disifatkan terbaik dalam sejarah 50 tahun pembikinannya.Rebiu itu hadir selepas tayangan awal filem Skyfall pada Jumaat lalu. Pengkritik filem,Robbie Collin dari akhbar The Telegraph menyatakan,Skyfall arahan Sam Mendes sama hebatnya dengan francais filem Batman,Dark Knight arahan Christopher Nolan.Disamping itu ramai penulis akhbar-akhbar di… Read more

Tips Menjalinkan Hubungan Akrab

Best friends !! kawan baik,,seseorang yang sangat korang perlukan dalam kehidupan seharian korang. Best friend korang nie lah yang bersama kita tatkala susah dan senang, tapi kadang-kadang korang pon tak tau macamane utk menjaga hati diorang kan.?? Kat sini ada bagi tips macam mane utk menjalinkan hubungan yang akrab dan… Read more

Pantang Wanita Kalau Lelaki..

Lelaki memang berbeza dari wanita. Setiap ciri adalah berbeza samada dari segi percakapan, gaya, gerak geri, penulisan dan sebagainya. Dan sebab itulah terdapatnya beberapa sikap yang pantang bagi wanita sekiranya lelaki berbuat begini kepada dirinya. :korek2: Suka menyampuk Apabila mendengar sesuatu cerita, menjadi cepat bosan, hilang sabar dan suka menyampuk…. Read more

Tetikus Halimunan

Anda pasti biasa menggunakan tetikus dengan dua butang untuk diklik. Tapi pernahkah anda menggunakan tetikus halimunan ? Tetikus yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar kerana sememangnya tiada tetikus. Bunyi macam pelik kan. Penemuan Mouseless menghapuskan keperluan memiliki tetikus fizikal sama sekali tapi masih memberikan interaksi intuitif. Mouseless terdiri daripada… Read more