Kegunaan-Kegunaan Lain Ubat Gigi

-Mengurangkan rasa sakit sekaligus mengubati disengat serangga dan menghindarkan dari terluka. -Mengurangkan rasa sakit sementara apabila terbakar kecil dan melecur terkena api. -Mengecilkan jerawat.Letakkan satu titik kecil ubat gigi ke jerawat pada malam hari sebelum tidur. -Mengilatkan kuku. -Menghilang bau di tangan seperti bau bawang,hanyir ikan dan sebagainya. -Membuang dakwat… Read more

5 Rahsia Tentang Albert Einstein.

1.Einstein pernah ditawar menjadi PM Israel yang ke-2 Pada 2 November 1952,selepas kematian presiden Israel yang pertama iaitu Chaim Weizman,Einstein telah ditawarkan jawatan sebagai presiden Israel yang seterusnya oleh kerajaan Israel tetapi dia menolaknya.Einstein menolaknya dengan alasan dia sudah tua untuk jawatan ini dan tidak mempunyai pengalaman yang cukup untuk… Read more

Jimmy Choo Profesor UITM.

Pereka kasut terkenal dan Duta Genovasi,Datuk Dr.Jimmy Choo telah dilantik sebagai Profesor oleh Universiti Teknologi Mara(UiTM) di atas peranan beliau untuk membantu institusi tersebut melahirkan pereka kasut bertaraf dunia. Naib Canselor UiTM,Prof.Datuk Dr.Sahol Hamid Abu Bakar berkata,melalui pelantikan itu,Jimmy akan bekerjasama dengan pihak universiti dari semasa ke semasa untuk menyumbang… Read more

Undang-Undang Pelik Seluruh Dunia

:menari: THAILAND : Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam. SWISS : Dilarang berkebun di hari minggu. SWEDIA : Dilarang mengecat rumah tanpa izin daripada kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka. KOREA SELATAN : Polis wajib melaporkan jumlah wang rasuah yang mereka terima daripada para… Read more

Barang Dan Alat Yang Dibuat Dari Mainan LEGO

Permainan Lego merupakan permainan kegemaran budak2 samada dari zaman kita kecik2 atau zaman anak2 kita. Lego ni memang sesuai untuk meningkatkan daya kreativiti budak2. Mari kita tengok barang dan alat yang dibuat dari LEGO dengan kreatif sekali, antaranya seperti Jam di bawah: Kasut pun ada, tapi tak tau boleh dipakai… Read more

Tips Dan Cara Penjagaan Kasut Kulit

Pemakaian kasut kulit mampu mengubah penampilan seseorang. Namun begitu, jika tidak di jaga akan cepat rosak. Disini terdapat beberapa panduan kepada pengemar kasut kulit. 1. Kasut Kulit tidak boleh di pakai setiap hari, Sekiranya hari ini anda memakainya, Keesokan harinya, ia perli direhatkan dan gunakan kasut yang lain pula. 2…. Read more

10 Selebriti Dunia Paling Gila Bershopping

Kebanyakan wanita beranggapan bahawa berbelanja merupakan cara terbaik untuk melepaskan tekanan atau depresi diri yang dialami. Mereka menghadapi kesulitan dalam mengawal nafsu untuk berbelanja. Mereka akan membeli apa saja yang mereka lihat, menghabiskan waktu terluang serta wang untuk barang yang kemungkinan besar mereka tidak perlukan. Dalam bahasa perubatan, gejala ini… Read more

Koleksi Kasut yang Tak Sanggup Dipakai

Bagi yang suka shopping kasut, pasti dah banyak koleksi kasut korang kan. Tapi agak-agak ada tak kasut-kasut kat bawah ni dalam koleksi korang. Kalau ada pun agak-agak korang sanggup pakai tak pergi jalan-jalan kat shopping mall ke?huhu

Benda Besar Punya…

Jom tengok “benda-benda” yang dibesarkan untuk tujuan mercu tanda dan sebagainya. Ada kapak , pemukul baseball , kasut, kerusi, pemukul telur, strawberi dan telur yang besar punya…